search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

Mbappé ellen nem volt ellenszere a dánoknak, a címvédő az első nyolcaddöntős

M4 Sport
Kylian Mbappé duplájával Franciaország megérdemelt győzelmet aratott Dánia ellen a D csoportban, és ezzel biztosított helyét a világbajnokság nyolcaddöntőjében.

D csoport, 2. forduló:
Franciaország–Dánia 2-1 (0-0)
Doha, 974 Stadion,42 860 néző, v.: Szymon Marciniak (lengyel)
gólszerzők: Mbappé (61., 86.), illetve Christensen (68.)
sárga lap: Koundé (43.), illetve Christensen (20.), Cornelius (23.)

Franciaország: Hugo Lloris – Jules Koundé, Raphael Varane (Ibrahima Konaté, 75.), Dayot Upamecano, Theo Hérnandez – Aurelien Tchouameni, Adrien Rabiot – Ousmane Dembélé (Kingsley Coman, 75.), Antoine Griezmann (Youssouf Fofana, 92.), Kylian Mbappé – Olivier Giroud (Marcus Thuram, 63.)

Dánia: Kasper Schmeichel – Rasmus Kristensen (Alexander Bah, 92.), Joachim Andersen, Victor Nelsson, Andreas Christensen, Joakim Maehle – Pierre Höjbjerg, Christian Eriksen – Mikkel Damsgaard (Kasper Dolberg, 73.), Andreas Cornelius (Martin Braithwaite, a szünetben), Jesper Lindström (Christian Nörgaard, 85.)

 

A mérkőzés első perceiben alig volt a franciáknál a labda, de a mezőnyfölénnyel nem sokat tudtak kezdeni a dánok. Az idő előre haladtával fokozatosan átvette a játék irányítását a vb-címvédő válogatott, amely több ígéretes támadást is vezetett, de vagy a befejezésbe csúszott hiba, vagy Schmeichel kapus védett bravúrosan. A dánok egyre pontatlanabbul futballoztak, jóval több labdát adtak el, mint a rivális, és a szabálytalankodásaik száma is gyarapodott.

Az első félóra elteltével fokozódott a francia nyomás, de gól nem esett, majd előbb Giroud fejelt kapu mellé ígéretes helyzetből, aztán Mbappé bombázta 13 méterről a keresztléc fölé senkitől sem zavartatva Dembélé nagyszerűen középre adott labdáját.

A fordulás után kombinatívabb játékkal próbálkoztak a dánok, a franciák pedig az ellentámadásokban bíztak. Néhány percnyi dán fölény után újfent a címvédő irányított, előbb Mbappé majd Griezmann lőtt ígéretes helyzetből, a jeget pedig egy szép támadás végén előbbi törte meg a 61. percben.

A bekapott gól feltüzelte a dánokat, akiknek hét percre volt szükségük az egyenlítéshez egy begyakoroltnak tűnő szögletvariáció végén.

A hajrára felpörgött a mérkőzés, nagy helyzetek alakultak ki mindkét kapu előtt, a franciák sikerét és továbbjutását pedig Mbappé biztosította be, amikor a leshatárról indulva remekül érkezett Griezmann éles beadására. A Paris Saint-Germain támadója legutóbbi 12 válogatott mérkőzésén 14. alkalommal volt eredményes.

Dániának a továbbjutásért le kell győznie az utolsó fordulóban Ausztráliát. Franciaországnak már egy döntetlen is biztos csoportelsőséget érne Tunézia ellen.

Borítókép: Kylian Mbappé gólöröme (EPA/Tolga Bozoglu)

További tartalmak