search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

A tökéletes franciákat Griezmann irányítja, míg a mákos lengyeleket Szczęsny (olyanok is), Messi meg Messi

m4sport.hu | Szerző: Petykó Adrián
Csilivili nap volt, betalált Mbappé, Lewandowski és Messi is,és ha már csapataikat győzelemhez, ugyan merőben más győzelmekhez, szenzációshoz, szerencséshez és szenvedéssel telihez segítették, vasárnapi kivetítőnkben dióhéjban koncentráljunk hát a győztesekre.

Az ausztrál győzelemről most legyen elég annyi, hogy az első körben a Fradi szurkolók által megszavazott meccs emberének választott Aïssa Laïdouniékat mintaszerű láncokkal kötötték le, majd ami fegyelmezett 4-4-2 volt, abból ripsz-ropsz két területet támadó szélső, és egy befejezéshez is felérő visszalépő center lett és a sorok között szabadon a lecsorgókat leső támadó középpályás.

Hogy a cukiságfaktort szállító Mitchell Duke gólja megszülesen, ahhoz is Riley McGree magánya kellett, és a hátsó ötös közeli szemlélődése.↓

(forrás: M4 Sport)

Ha tunézIAI meccs, akkor napi magyar szál! Ausztrália vébéken először őrizte meg a kapuját a góltól úgy, hogy egyetlen távolba szakadt honfitársunkat se vetette be. Az eddigi egyetlen ilyen alkalomnál, 1974-ben Abonyi Attila is kivette a részét a Chile elleni 0-0-ból.

Ha a dánokat is lenullázzák, 2006-ot követően ismét nyolcaddöntőre készülhetnek.

Lengyelország nyert, de valójában annak kéne örülniük, hogy nem kaptak ki. A szaúdiak helyzetkihasználása az argentínok elleni reciprokára fordult, Wojciech Szczęsny még a tizenegyesnél is nagyobbat fogott, ráadásul elirányítgatta az övéit. Szabad szemmel is csalhatatlanul kivehető, meg sem próbálnak focizni, a kapusuk küldi előre, amit csak lehet.

Wojciech Szczęsny átadásai a világbajnokságon (felül a Mexikó, alul a Szaúd-Arábia elleniek): ha csak teheti, küldi a frontvonalba (forrás: Opta)

És végül a vezetést érő gólnál is Szczesny kirúgásával játszották át a szaúdi letámadást (az első lassításon látszik).

Legalább arra ügyeltek, hogy ezúttal körbevegyék Robert Lewandowskit, aki a végén aztán ajándékba kapta első vébégólját.

A bal oldalon a lengyel csapat Szaúd-Arábia elleni helyezkedési és passzhálója, a jobbon még a Mexikó ellen látott: ha már a kapusa Lewandowskit (9) keresi a legtöbbször, a második fordulóra nem hagyták magára a legtávolabbi célpontot (forrás: Twitter/markstats bot)

Noha a világ nyolcadik csodájaként Lengyelország a csoport éléről várja a folytatást, mégis fúrja a kíváncsiság az oldalunkat, hogy amikor Czeslaw Michniewicz szövetségi kapitány ránéz az együttesére, az valóban elégedettséggel tölti el, és úgy érzi, jó munkát végzett a spanyol és olasz listavezetőtől, vagy a Premier League-ből összesereglett srácokkal?

Az első félidőben így festettek:

A sötét karikákkal jelzett lengyel csapat tagjai közül az első félidőben négyen töltöttek jelentősebb időt az ellenfél térfelén, míg a sokkal szűkebb egységet tartó Szaúd-Arábia hat labdarúgója is, ráadásul sokkal kifinomultabb területmenedzseléssel (forrás: Opta)

Franciaország címvédésre kész alakzatba fejlődött, Dánia is csupán ideig-óráig volt képes lelassítani, egyenlíteni pedig azért, mert a pontrúgásvariációk Mekkája. Didier Deschamps mintha tervezőasztalon rajzolta volna fel a gall haditervet:

(forrás: Twitter/markstats bot)

Lehetne ennél tökéletesebb szinkronban? És mindegyiküknek személyre szabott: türelmes négyeslánccal középső blokkba rendeződnek, Ousmane Dembélé visszazár, hogy a túloldalon Theo Hernández és Adrien Rabiot egyensúlyt adhasson, mert Kylian Mbappé csak kilövésre vár. Amennyiben nincs kontralehetőség, akkor is az az oldal a szelep. Túltöltés, gyors forgatás, és sok sikert, fogd meg egy az egyben a fűszálakat is egyesével kicselező Dembélét!↓

Ilyenkor a jobb bekk (ezúttal) Jules Koundé harmadik védőként strázsál, Olivier Giroud-nak semmilyen meló nem büdös, Aurélien Tchouaméni pedig amúgy is egy lépésével fedi le a pályát széltében, hosszában (talán ezért tették a kezdőkör kellős közepére (8) a passzábrán) . És aki mindezt összeköti és mozgásba hozza: Antoine „Ki az a Pogba?!” Griezmann. Eszményi nyolcasként zakatol, most épp Christian Eriksent vette ki a játékból, kézben tartja a szálakat és azt sem feledi, amihez legjobban ért.

Argentína tovább írta csillagával közös szenvedéstörténetét, holott öt perc rövidzárlatért talán nem kellett volna a fél kezdőt kicserélnie Lionel Scaloninak. Valójában helyzetet sem alakítottak ki (mondjuk Mexikó sem, ki is sült belőle ez a semmi), csak –

De előtte még. Ez mi? Hát nem a francia válogatott, az tuti. (Súgunk: az első félidei argentin passztérkép. A középpályát ne keressék! Nyoma sem volt.)

– szóval: van egy Lionel Messijük.

Kitalálják, melyikük Messi? (Igen, akire hatan figyelnek.)

Argentína négy évig építgette, igencsak biztatóan, hogyan vegyék körül fain rendszerrel. 36 veretlen meccsen keresztül lépegettek előre. Akkor sem brillíroztak, az egyébként sem argentinos vonás. Erre a vébén sikerült megint elszigetelni.

Két csere azonban kisegítette: a meccset lezáró Enzo Fernández betömte a középső rést, Julián Álvarez pedig az idol bambulása helyett végre beindulásokat hozott előre, és ennek jótékony hatása Messi góljánál ki is jött.

Pablo Aimarnak ez már sokk volt. Egyébként kevés. Roppant kevés. Egyet kijelenthetünk: EZT benéztük.

Végül a vasárnapi vébéválaszték:
11:00 E csoport, Japán – Costa Rica
14:00 F csoport, Belgium–Marokkó
17:00 F csoport, Horvátország–Kanada
20:00 E csoport, Spanyolország–Németország

 

Korábbi kivetítőink:

A szóra sem érdemes angolok és hollandok helyett beszéljünk azokról, akik megérdemlik

Antifocival fizetünk meg a vébécsodák ünnepléséért

A Bayern–Japán és a magyar vébécsúcs ostroma sem tartogatott annyi izgalmat, mint egy 0-0-s meccs félideje

Messiék felkenődtek a szaúdi nagy falra, miközben Lewandowski is megtudta, ki az igazi vébéGOAT

A 100 az új 90 – az Iránnal dúsított angol támadásoknál is nagyobbat szólhatott volna Bale

Itt már nem kellett csalni, a katariak belevesztek a Vasas-legenda ecuadori antitézisébe

További tartalmak