search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

Áll a bál Brüsszelben a Belgium–Marokkó meccs után

mti
Zavargások törtek ki a belga fővárosban, Brüsszel központjában vasárnap délután, miután Marokkó a katari labdarúgó világbajnokságon 2–0-ra megverte a belga csapatot – számolt be a helyi sajtó.

A szurkolók autókat rongáltak meg és gyújtogattak, a helyszínre rendelt rendőrök vízágyúkat és könnygázt vetettek be a randalírozó tömeg feloszlatására. A La Libre belga napilap azt írja, közösségi oldalakon terjedő videókon látható, hogy a rendbontók marokkói zászlókkal a kezükben megtámadnak egy járművet a brüsszeli városközpontban. A lap azt is közölte, hogy egy az incidensről tudósító újságíró megsérült a petárdázás következtében.

A brüsszeli hatóságok a Twitteren keresztül a városközpont elkerülésére szólítottak fel. Phillip Close, Brüsszel főpolgármestere Twitter-üzenetében elítélte az incidenst, és közölte, hogy a rendőrség elkezdte a rendbontók letartóztatását.

A körzeti rendőrkapitányság szóvivője a belga hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy a rendzavarást több tucat olyan személy kezdte, „akik csak az alkalmat várták, hogy összeütközésbe kerüljenek a rendfenntartó erőkkel, és veszélyeztethessék a közbiztonságot.”

A délután folyamán a rendőrség lezárta a zavargások helyszínét a forgalom elől, több villamosjáratot megszakítottak.

2017 novemberében legalább huszonkét rendőr megsebesült a marokkói futballválogatott győzelmét ünneplő szurkolók randalírozása miatt kialakult összecsapásokban Brüsszel központjában.

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="2352643" align="aligncenter"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => //m4sport.hu/wp-content/uploads/sites/10/2022/11/K_EPA20221127229-1920x1080.jpg
    [alignment] => aligncenter
)
Borítókép: Lángoló barikád a Brüsszel központjában kitört zavargások közben a Belgium–Marokkó (0–2) vb-meccs után (Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq)

További tartalmak