search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

A belga kapitány szerint hiányzik az élvezet és az öröm a játékukból

m4sport.hu
A szakember szerint Belgium legnagyobb problémája a játékosokkal szembeni elvárások súlya, de a folytatásban nincs vbesztenivelójuk.

Belgium meglepetésre kikapott Marokkótól vasárnap a katari labdarúgó-világbajnokságon az F csoport második fordulójában, pedig egy esetleges győzelemmel biztosíthatta volna a helyét az egyenes kieséses szakaszban. Ehhez viszont így a legutolsó fordulóban több pontot kell szereznie Horvátország ellen, mint afrikai riválisának a már kiesett Kanada ellen.

Roberto Martínez, a belgák szövetségi kapitánya a Guardiannak tagadta, hogy csapata figyelmét elterelte volna Kevin De Bruyne azon állítása, hogy túl öregek a világbajnokság megnyeréséhez, de elismerte, hogy csapata félelemmel játszott a marokkóiak elleni találkozón.

Ez az első alkalom, hogy hallom ezeket a megjegyzéseket. Egy világbajnokságon a játékosoknak minden nap beszélniük kell a médiával, ennek kilencven százaléka a pozitív lesz, de mindig van egy-két sor, ami nem illeszkedik a kontextusba” – mondta a spanyol szakember.

Nem vagyunk a legjobb állapotban. Nem csak Kevinről van szó, hanem az egész csapatról. A futball csapatsport, és ha együtt működik, az egyén is magasabb szintet érhet el. Nem látom, hogy örömmel játszanánk, azt az élvezetet, amivel általában játszunk, és ezen dolgoznunk kell” – mondta Martinez, aki szerint Belgium legnagyobb problémája a játékosokkal szembeni elvárások súlya.

Nincs vesztenivalónk többé. Kanada ellen is jobbak voltunk, de a veszteségtől való félelemmel játszottunk. Azért fogunk játszani, hogy nyerjünk Horvátország ellen, és ez lesz a kezdetünk ezen a világbajnokságon” – zárta mondandóját a belgákat 2016 óta irányító szakember.

F csoport
F
M
GY
D
V
RG
KG
GK
P
Marokkó
Marokkó
3
2
1
0
4
1
3
7
Horvátország
Horvátország
3
1
2
0
4
1
3
5
Belgium
Belgium
3
1
1
1
1
2
-1
4
Kanada
Kanada
3
0
0
3
2
7
-5
0
Marokkó
MAR
0
Horvátország
CRO
0
Belgium
BEL
1
Kanada
CAN
0
Belgium
BEL
0
Marokkó
MAR
2
Horvátország
CRO
4
Kanada
CAN
1
Horvátország
CRO
0
Belgium
BEL
0
Kanada
CAN
1
Marokkó
MAR
2
 
Borítókép: EPA/Rungroj Yongrit

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Lukaku újra edzésbe állt a belgáknál
Romelu Lukaku újra edzésbe állt a belgáknál, de Roberto Martinez szövetségi kapitány szerint még nem áll készen arra, hogy végigjátssza a vasárnapi összecsapást a katari labdarúgó-világbajnokságon.
Cikkek
Sok helyzet, kevés gól – Kanada meglepte a világot, de Belgiumot nem tudta
A foci legnagyobb színpada más kávéház. Ezt Kanada első kézből tapasztalhatta Belgium ellen, hiszen a meccsen több mint 20 lövéssel próbálkoztak, gólt viszont nem tudtak szerezni, sőt még egy büntetőt is kihagytak. Az egyik európai esélyesnek tartott Belgium pedig alig dolgozott ki helyzetet, mégis nyertek, és a meccs után minden bizonnyal sok kritikát kap majd Roberto Martinez együttese, de elcsente a három pontot az észak-amerikai válogatottól. A rutin döntött.
Cikkek