search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

Egy kiváló meccsen a nagyot küzdő Dél-Korea felállt a kétgólos hátrányból, de így is kikapott Ghánától

m4sport.hu
Hiába volt aktívabb és támadóbb felfogású a koreai csapat, a remekül kontrázó ghánaiak eggyel több gólt szereztek és nyertek, így életben tartották továbbjutási reményeiket, ami még a koreaiaknak sem úszott el teljesen.

 

Összefoglaló

H csoport, 2. forduló
Koreai Köztársaság-Ghána 2-3 (0-2)
al-Rajjan, Egyetemvárosi Stadion, 43 983 néző, v.: Anthony Taylor (angol)
gólszerzők: Cso (58., 61.), illetve Salisu (24.), Kudus (34., 68)
sárga lap: Csong (27.), Kim Jung Kvon (77.), illetve Amartey (21.), Lamptey (73.)

A tornát vereséggel kezdő Ghána közel állt hozzá, hogy kétgólos előnyről elbukja a győzelmet az egyébként remekül játszó Dél-Korea ellen a katari labdarúgó-világbajnokság H csoportjában a második forduló első mérkőzésén.

kezdőcsapatok
Hamarosan megjelennek a mérkőzésre vonatkozó információk.
 

Inaki Williamsék abban a tudatban léphettek pályára, ha vereséget szenvednek, biztosan kiesnek. Ennek ellenére koreai rohamokkal indult a találkozó, de a meddő mezőnyfölény ellenére igazán komoly helyzetet nem tudott kialakítani az ázsiai csapat. Az első komolyabb ghánai lehetőség viszont góllal zárult, egy oldalról belőtt szabadrúgás után a lecsorgó labdát Salisu kotort közelről a hálóba. Bár a VAR vizsgálta az esetet – a labda Ayev kezéhez is hozzáért – végül érvényesnek ítélték a gólt.

Bő tíz perccel később a második kaput eltaláló ghánai lehetőség is góllal zárult, szintén egy oldalról belőtt labdára Kudus érkezett pontosan, aki közelről a kapuba csúsztatott. Mindkét gólnál Jordan Ayew jegyezte a gólpasszt. A félidő úgy zárult ahogy kezdődött: Korea támadott többet, de helyzetig nem jutott.

A második félidőt is a koreaiak kezdték jobban és most az 53. percben nagy helyzetig is eljutottak, de a ghánai kapus védeni tudott. Ez volt az első kaput eltaláló kísérlete Sonéknak. Három perccel később azonban sikerült a szépítés, szintén a baloldalról belőtt labdát Cho Gue-sung csúsztatott a kapuba. Újabb három perc elteltével pedig hasonló koreográfiát követően – bal oldali beadás, Cho feje – már döntetlen volt az állás.

A ghánaiak nem törtek meg, és egy védelmi megingást kihasználva Kudus révén ismét előnybe kerültek, a hátralévő időben pedig ha kellett tíz emberrel védekeztek, minden koreai kísérletbe volt valaki, aki belevetette magát, így megszerezték a győzelmet és életben tartották továbbjutási esélyeiket.

Mohammed Kudus elképesztően hatékony volt Dél-Korea ellen: a ghánai támadó mindössze kétszer ért labdába az ellenfél tizenhatosán belül, de abból mindkétszer gólt szerzett.

 

tabella
H csoport
H
M
GY
D
V
RG
KG
GK
P
Portugália
Portugália
3
2
0
1
6
4
2
6
Koreai Köztársaság
Koreai Köztársaság
3
1
1
1
4
4
0
4
Uruguay
Uruguay
3
1
1
1
2
2
0
4
Ghána
Ghána
3
1
0
2
5
7
-2
3
Uruguay
URU
0
Koreai Köztársaság
KOR
0
Portugália
POR
3
Ghána
GHA
2
Koreai Köztársaság
KOR
2
Ghána
GHA
3
Portugália
POR
2
Uruguay
URU
0
Koreai Köztársaság
KOR
2
Portugália
POR
1
Ghána
GHA
0
Uruguay
URU
2
 
Borítókép: Mohammed Salisut, az első ghánai gól szerzőjét ünneplik csapattársai. EPA/Mohamed Messara

További tartalmak