search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

Bruno Fernandes duplázott, Portugália Uruguay ellen biztosította be a 16 közé jutását

m4sport.hu
A portugál labdarúgó-válogatott 2–0-ra legyőzte az uruguayi csapatot a katari világbajnokság csoportkörének 2. fordulójában, a H jelű kvartettben, ezzel bejutott a legjobb 16 közé.

 

Összefoglaló

H csoport, 2. forduló
Portugália-Uruguay 2-0 (0-0)
Luszail, Luszaili Nemzeti Stadion, 88 668 néző, v.: Alireza Fagani (iráni)
gólszerző: Fernandes (54., 93. – a másodikat tizenegyesből)
sárga lap: Neves (38.), Joao Felix (77.), Dias (89.), illetve Bentancur (6.), Olivera (45.)

A mérkőzés előtt egyszerű volt a fáma: ha Portugália nyer, biztosan továbbjut a nyolcaddöntőbe, míg az első körben ikszelő Uruguay számára az utolsó forduló megkönnyítése volt a cél.

KEZDŐCSAPATOK
Hamarosan megjelennek a mérkőzésre vonatkozó információk.
 

Cristiano Ronaldóék kezdtek veszélyesebben, a jelenleg klub nélküli klasszis a harmadik percben vállal, nagyon szép mozdulattal rakta oda William Carvalho elé a labdát, aki tíz méterről kapásból fölé durrantott.

A hatodik percben Rodrigo Bentancur kapott sárga lapot – ez a figyelmeztetés inkább csak azért érdekes, mert ez volt a katari labdarúgó-világbajnokság leggyorsabb lapja.

A 12. percben már Diogo Costának kellett figyelnie José María Giménez fejesénél, igaz, az uruguayi védő bólintása ha nem is sokkal, de elszállt a felső kapufa fölött.

Az első félóra alapján egyértelműen Portugália uralta mezőnyben a játékot, míg az uruguayi csapat inkább kontrázásra rendezkedett be.

A 32. percben Bentancur parádés szólót villantott, a saját térfeléről indulva a portugál tizenhatosnál három védőt is kicselezett, egészen ziccerig verekedte be magát, a befejezésbe viszont hiba csúszott, Costa bravúrral védte a középre tartó lövést.

Nem sokkal később már Ronaldo előtt adódott lehetőség, a 37 esztendős klasszis remek labdalevételével hozta magát helyzetbe, de elveszítette egyensúlyát, így már csak belepöckölni tudott a labdába – Sergio Rochet kapuson ezzel nem fogott ki.

A félidő hajrájában nagy csapás érte Portugáliát: a Paris Saint-Germaint erősítő szupertehetség, a balhátvéd Nuno Mendes maradt lent, nem sokkal később aztán már könnyek közepette bicegett le. A 20 éves védő egyébként a gárda első, Ghána elleni (3–2) mérkőzésén izomsérülés miatt egyáltalán nem léphetett pályára, így elképzelhető, hogy kiújult az említett problémája.

Az első játékrészben nem született gól, három sárga ellenben igen – ez több volt, mint a kaput is eltaláló kísérletek száma.

Az 52. percben kontrázott Portugália, Bruno Fernandes Joao Félixhez passzolt, az Atlético Madrid sztárja mintegy 12 méterről csak az oldalhálóba tudott lőni.

Két perccel később Fernandes ünnepelhetett: az MU középpályása tekert be a tizenhatoson belülre, a jó ütemben bemozduló Ronaldo pedig mintha belecsúsztatott volna a labdába – eleinte CR-nek adták a gólt, nem sokkal később viszont már Fernandesé volt a találat, ami azt jelenti, hogy Ronaldónak is elévülhetetlen érdemei vannak a szituációban, mivel a mozdulatával sikeresen megzavarta az uruguayi kapust, emiatt köthetett ki a labda a kapuban.

A folytatásban rákapcsolt Uruguay, a portugálok át is adták a területet ellenfelüknek, Fernando Santos csapata visszább is húzódott, defenzívebb felfogásra váltott. A 75. percben volt egy uruguayi kapufa, nem sokkal később aztán már Luis Suárez lőtt közvetlen közelről oldalhálót.

A hajrában aztán büntetőt kaptak a portugálok, mivel CR már nem volt a pályán, Fernandes végezhette el a tizenegyest, s higgadtan, a kapust elfektetve a jobb alsó sarokba gurított.

Ezzel Portugália 2–0-ra nyert, és bebiztosította jelenlétét a legjobb 16 között.

TABELLA
H csoport
H
M
GY
D
V
RG
KG
GK
P
Portugália
Portugália
3
2
0
1
6
4
2
6
Koreai Köztársaság
Koreai Köztársaság
3
1
1
1
4
4
0
4
Uruguay
Uruguay
3
1
1
1
2
2
0
4
Ghána
Ghána
3
1
0
2
5
7
-2
3
Uruguay
URU
0
Education City Stadium
Education City Stadium
Hamarosan visszanézhető
Koreai Köztársaság
KOR
0
Portugália
POR
3
Ghána
GHA
2
Koreai Köztársaság
KOR
2
Education City Stadium
Education City Stadium
Hamarosan visszanézhető
Ghána
GHA
3
Portugália
POR
2
Lusail Iconic Stadium
Lusail Iconic Stadium
Hamarosan visszanézhető
Uruguay
URU
0
Koreai Köztársaság
KOR
2
Education City Stadium
Education City Stadium
Hamarosan visszanézhető
Portugália
POR
1
Ghána
GHA
0
Uruguay
URU
2
 
Bruno Fernandes volt az Uruguay elleni meccs hőse: a portugál középpályás a két gólja mellett még négyszer lőtt kapura, öt passzt adott a támadóharmadba és nyolc labdát szerzett. Megérdemelten lett a meccs embere.
Borítókép: EPA/JOSE SENA GOULAO

További tartalmak