search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

Casemiro bődületesen nagy gólja döntött, Brazília megverte Svájcot és továbbjutott

m4sport.hu
A brazil válogatott Casemiro góljával 1–0-ra legyőzte a svájciakat a katari labdarúgó-világbajnokság csoportkörének 2. fordulójában, sikerével pedig bebiztosította a továbbjutását.

 

Összefoglaló

G csoport, 2. forduló
Brazília-Svájc 1-0 (0-0)
Doha, 974 Stadion, 43 649 néző, v.: Ivan Barton (salvadori)
gólszerző: Casemiro (83.)
sárga lap: Fred (52.), illetve Rieder (50.)
Kezdőcsapatok
Hamarosan megjelennek a mérkőzésre vonatkozó információk.
 

Neymar sérülése miatt Tite szövetségi kapitány alaposan megkeverte a kártyáit: a brazil válogatott az Alisson – É. Militao, Marquinhos, T. Silva, Alex Sandro – Fred, Casemiro, Paquetá – Raphinha, Richarlison, Vinícius Jr. tizeneggyel kezdett a svájciak ellen.

A tét nem volt kisebb, minthogy a csapat, amely megnyeri az összecsapást, biztosan továbbjut a csoportból, hiszen Brazília és Svájc is győzelemmel, ezáltal három ponttal érkezett a mérkőzésre.

Túlzás lenne azt állítani, hogy a felek hatalmas elánnal egymásnak mentek volna, a találkozó első 26 percében kapura lövési kísérletet sem láthattak a nézők – a jég a 27. percben tört meg, amikor Raphinha parádés labdát adott Vinícius Jr.-nak, a Real Madrid klasszisa senkitől sem zavartatva, kapásból lőhetett az ötösről, a támadó azonban nem találta el jól a labdát, így a rövidre tartó kísérletet Yann Sommer kapus könnyen ütötte ki.

A 31. percben Raphinha vállalkozott 27 méterről, de középre menő löketét magabiztosan fogta Sommer. Az első félidőben több említendő momentum már nem történt, a felek így 0–0-s döntetlennel vonulhattak pihenőre.

Az eddig lejátszott 31-ből ez volt a 16. gól nélküli első játékrész a katari világbajnokságon.

A 64. percben megtört a gólcsend, a brazilok egy svájci hibát kihasználva indultak meg, Vinícius Jr. kapott labdát a bal szélen, a szélső egy az egyben a kapussal nem is hibázott, higgadtan a bal alsóba gurított, s megszerezte első világbajnoki találatát – sokáig azonban nem ünnepelhetett, jött ugyanis a VAR, amely a visszanézés után lest jelzett (a játékba beleavatkozó Richarlison mozdult vissza lesről), a salvadori játékvezető, Iván Barton így érvénytelenítette a gólt.

Amikor már úgy tűnt, pontosztokodás lesz, megjött Casemiro, aki bődületesen nagy lövést eresztett meg 14 méterről, a Manchester United sztárja bevarrta a labdát a kapu bal felső sarkába.

A folytatásban már nem változott az állás, a brazil válogatott így 1–0-ra legyőzte a svájciakat, s bebiztosította a továbbjutását a G jelű négyesből – Tite alakulata a címvédő franciák után másodikként ment be a legjobb 16 közé.

Tabella
G csoport
G
M
GY
D
V
RG
KG
GK
P
Brazília
Brazília
3
2
0
1
3
1
2
6
Svájc
Svájc
3
2
0
1
4
3
1
6
Kamerun
Kamerun
3
1
1
1
4
4
0
4
Szerbia
Szerbia
3
0
1
2
5
8
-3
1
Svájc
SUI
1
Al Janoub Stadium
Al Janoub Stadium
Hamarosan visszanézhető
Kamerun
CMR
0
Brazília
BRA
2
Szerbia
SRB
0
Kamerun
CMR
3
Al Janoub Stadium
Al Janoub Stadium
Hamarosan visszanézhető
Szerbia
SRB
3
Brazília
BRA
1
Stadium 974
Stadium 974
Hamarosan visszanézhető
Svájc
SUI
0
Kamerun
CMR
1
Brazília
BRA
0
Szerbia
SRB
2
Svájc
SUI
3
 
Borítókép: EPA/Rungroj Yongrit

További tartalmak