search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

Bruno Fernandes szerint nem fontos, hogy ki lőtte azt a bizonyos gólt

mti
A hétfői csoportmeccsen duplázó Bruno Fernandes szerint nem az a fontos, hogy ki szerezte Portugália első gólját az Uruguay ellen 2–0-ra megnyert találkozón a katari labdarúgó-világbajnokságon, hanem az, hogy győzelmükkel biztosították nyolcaddöntős helyüket.

A portugál válogatott az 54. percben szerzett vezetést, amikor Fernandes balról ívelt a kapu elé, ahol magasan felugorva érkezett Cristiano Ronaldo. Utóbbi azonban nem ért bele fejjel a labdába, amely így is a kapu bal oldalában kötött ki. A gólt Fernandesnek könyvelték el, aki sportszerűen elismerte, hogy akár ötszörös aranylabdás társa is lehetett volna a gólszerző.

„A pályán az volt az érzésem, hogy Cristiano hozzáért a labdához, amit én passzoltam neki. De igazából nem is az a fontos, hogy melyikünk szerezte, hanem az, hogy egy kiváló ellenfelet győztünk le, és ezzel máris továbbjutottunk a következő körbe” – mondta.

Maga Ronaldo is először ünnepeltette magát, majd mosolyogva vette tudomásul, hogy „elvették tőle” a gólt.

A két meccs után hat ponttal álló portugálok a csoportkör zárásaként majd az egy pontot gyűjtött dél-koreai csapattal találkoznak, és Bruno Fernandes szerint azon a meccsen is győzelemre törekednek, valamint a csoportelsőség megszerzésére.

Hasonló célokat fogalmazott meg a portugál szövetségi kapitány, Fernando Santos is, aki azt is elárulta, hogy a biztos továbbjutás tudatában eszében sincs a dél-koreaiak ellen pihentetni a legjobbjait, és egy rotált kezdőcsapatot kiállítani.

H csoport
H
M
GY
D
V
RG
KG
GK
P
Portugália
Portugália
3
2
0
1
6
4
2
6
Koreai Köztársaság
Koreai Köztársaság
3
1
1
1
4
4
0
4
Uruguay
Uruguay
3
1
1
1
2
2
0
4
Ghána
Ghána
3
1
0
2
5
7
-2
3
Uruguay
URU
0
Koreai Köztársaság
KOR
0
Portugália
POR
3
Ghána
GHA
2
Koreai Köztársaság
KOR
2
Ghána
GHA
3
Portugália
POR
2
Uruguay
URU
0
Koreai Köztársaság
KOR
2
Portugália
POR
1
Ghána
GHA
0
Uruguay
URU
2
 

„A csoportelsőségünk egyáltalán nem garantált, márpedig mi azért hajtunk. És nem csak Brazília miatt” – tette hozzá a szakember, utalva arra, hogy a H csoport második helyezettje majd a G csoport győztesével játszik a nyolcaddöntőben, amely a papírforma alapján a szintén két győzelemmel álló Brazília lesz.

Borítókép: Cristiano Ronaldo próbál belefejelni Bruno Fernandes beadásába a portugál–uruguayi vb-meccsen (Fotó: MTI/AP/Petr David Josek)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Ronaldo történelmet írt, 60 perc unalom után ötgólos meccset játszott Portugália és Ghána
A portugál labdarúgó-válogatott gól nélküli 60 perc után 3–2-re nyert Ghána ellen a katari világbajnokság H csoportjának 1. fordulójában. A portugálok első gólját Cristiano Ronaldo szerezte tizenegyesből, ezzel ő lett az első futballista a világon, aki öt világbajnokságon is betalált, ráadásul tovább javította a válogatottsági góllövő örökrangsor rekordját: eddig 192 alkalommal lépett pályára a nemzeti csapatban, és 118. alkalommal volt eredményes.
Cikkek