search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

Esélyek féltávnál: egyre valószínűbb Brazília vb-győzelme

m4sport.hu
Véget ért a csoportkör második fordulója, mindez azt is jelenti, hogy a 64 mérkőzés felét lejátszották a katari labdarúgó-világbajnokságon. A Gracenote féltávnál frissítette az esélyeket, ezek alapján Brazília még nagyobb favorittá lépett elő.

A Nielsen adatelemző leányvállalata már a vb előtt is a brazilokat nevezte meg legfőbb esélyesnek, a dél-amaerikai válogatott végső győzelmének 20 százalékot adott.

Azóta a Selecao Szerbiát és Svájcot is legyőzte, a harmadik forduló eredményeitől függetlenül biztosította helyét a nyolcaddöntőben. A Gracenote két kör után már 26%-os esélyt lát Brazília vb-győzelmére, a katari tornát egy megdöbbentő vereséggel kezdő Argentína 12%-kal a második, majd következik Franciaország, Spanyolország és Portugália 9-cel.

Nagy változás a vb előtti esélylatolgatásához képest, hogy a már nyolcaddöntős Brazília, Franciaország és Portugália, valamint a legalább 90 százalékos eséllyel továbbjutó Anglia, Hollandia és Spanyolország mellett a Gracenote szerint Lengyelország, Ausztrália, Costa Rica és Marokkó jut a kieséses szakaszba, a korábban jósolt Mexikó, Dánia, Németország és Belgium helyett. Az adatelemzők a tizenhat közé várják még Argentínát, Ecuadort, Horvátországot, Svájcot, Iránt és Uruguayt.

A Gracenote szerint a nyolc közé Brazília, Franciaország, Portugália, Hollandia, Spanyolország, Argentína, Anglia és Marokkó juthat a legnagyobb eséllyel, a brazilok, a franciák, az argentinok és a portugálok jó eséllyel elődöntőt játszhatnak, a fináléba pedig Brazília (38%) és Franciaország (20%) kerül, ahol a brazilok diadalmaskodnak.

Borítókép: Brazil öröm Svájc legyőzése után (Fotó: EPA/Neil Hall)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek