search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

Lukakunak kellett szétválasztani összezördülő csapattársait – sajtóhír

m4sport.hu
Két meccs után mindössze egy kínkeserves győzelem. A legnagyobb sztárok nehezen viselik az eredménytelenséget.

A belga labdarúgó-válogatott egy Kanada elleni egygólos győzelemmel és egy Marokkótól elszenvedett vereséggel várja a horvátok elleni harmadik csoportmeccset a katari labdarúgó-világbajnokság utolsó fordulójában. A biztos továbbjutáshoz létfontosságú lenne számukra a győzelem, döntetlen esetén jöhet a számolgatás, vereséggel biztos a kiesés.

A vb-ezüstérmes elleni jó teljesítményhez azonban fontos lenne a csapategység, ami jelenleg egyáltalán nincs meg Roberto Martinez együttesénél. A Daily Mail beszámolója szerint a Marokkó elleni vereség után tettlegességig fajult egymás hibáztatása. A lap szerint Kevin de Bruyne, Jan Vertonghen és Eden Hazard között alakult ki konfliktus, Romelu Lukakunak kellett őket szétválasztani, miközben a kétségbeesett játékosok próbálták megnyugtatni a feleket.

De Bruyne: “Semmi esélyünk nincs megnyerni a vb-t, túl öregek vagyunk” 
Vertonghen: “Nem vagyunk elég hatékonyak, nem vagyunk kreatívak elöl. Talán azért támadunk ilyen gyengén, mert túl öregek a támadóink” 

Az eset előzménye, hogy de Bruyne túl öregnek nevezte csapatukat, amit elsősorban Vertonghen vett magára, aki szerint azért nem nyertek az afrikaiak ellen, mert elől öregesen játszottak. Roberto Martínez szövetségi kapitánya próbálta finomítani az ellentéteket, véleménye szerint azért játszanak egyelőre gyengén, mert hiányzik az élvezet és az öröm a játékukból.

De Bruyne-t ráadásul a belga sportmédia is bírálja, miután olyan felvételek jelentek meg, amelyek azt mutatják, hogy ő volt az egyetlen játékos, aki nem ölelte meg csapattársait a Marokkó elleni meccs előtti összeölelkezésben.

tabella
F csoport
F
M
GY
D
V
RG
KG
GK
P
Marokkó
Marokkó
3
2
1
0
4
1
3
7
Horvátország
Horvátország
3
1
2
0
4
1
3
5
Belgium
Belgium
3
1
1
1
1
2
-1
4
Kanada
Kanada
3
0
0
3
2
7
-5
0
Marokkó
MAR
0
Horvátország
CRO
0
Belgium
BEL
1
Kanada
CAN
0
Belgium
BEL
0
Marokkó
MAR
2
Horvátország
CRO
4
Kanada
CAN
1
Horvátország
CRO
0
Belgium
BEL
0
Kanada
CAN
1
Marokkó
MAR
2
 

 

Borítókép: A belga válogatott tagjai a katari labdarúgó-világbajnokság F csoportjának első fordulójában játszott Belgium-Kanada mérkőzés előtt. MTI/AP/Ariel Schalit

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Esélyek féltávnál: egyre valószínűbb Brazília vb-győzelme
Véget ért a csoportkör második fordulója, mindez azt is jelenti, hogy a 64 mérkőzés felét lejátszották a katari labdarúgó-világbajnokságon. A Gracenote féltávnál frissítette az esélyeket, ezek alapján Brazília még nagyobb favorittá lépett elő.
Cikkek