search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

Rashford centenáriumi gólt szerzett, Walesnek esélye sem volt a második félidőben remekül futballozó Anglia ellen

m4sport.hu | Szerző: Kovács Máté
A manchesteriek döntötték el a Wales-Anglia összecsapást, mellyel lezárult a B csoport is. Phil Foden egyszer, Marcus Rashford kétszer volt eredményes, nehezen indult be az angol gépezet, de a második játékrészben örömfocit játszott Gareth Southgate együttese és végül csoportelsőként zárt a világbajnokság kezdeti szakaszában. Az angolok pedig elérték a száz gólt a vébék történetében.

A Wales-Anglia mérkőzés összefoglalója:

Sok kritikát kapott az angol labdarúgó-válogatott az Egyesült Államokkal játszott gól nélküli döntetlen után többek között a kreativitás hiánya és Phil Foden mellőzése volt a központi beszédtéma. És mintha Gareth Southgate csak szerette volna elhallgattatni bírálóit, ugyanis a Manchester City fiatal középpályása először kezdett a világbajnokságon. Foden pedig sziporkázott az első félidőben, szinte minden valamirevaló angol támadásban szerepe volt, ám a Háromoroszlánosoknak nem sikerült áttörni a walesi védelmet. Persze lőlap megmutatta, melyik csapat játszott veszélyesebben az első játékrész során, Anglia kilencszer próbálkozott az első negyvenöt percben, míg Gareth Bale-ék csak a hosszabbítás perceiben eresztették el első lövésüket. A szünet után ismét Foden volt a kulcsszereplő, ő harcolta ki ugyanis azt a szabadrúgást, melyet Marcus Rashford remekül tekert a kapuba, így megszerezve első gólját a világbajnokságok történetében. A Manchester United támadója karrierje ötödik gólját szerezte pontrúgásból.

Csupán 96 másodperc telt el és a két manchesteri ismét megvillant, Rashford szerzett labdát a walesiek harmadában, melyet Harry Kane remekül tett középre, Phil Foden érkezett és ő is meglőtte első találatát a vébén. A Tottenham és az angol válogatott történetének második legeredményesebb támadója pedig harmadik gólpasszát jegyezte katari vb-n és egyelőre egy futballistának sincs tőle több asszisztja a tornán.

A kétgólos előny birtokában felszabadultan futballozott Gareth Southgate csapata, a 68. percben Marcus Rashford ismét megvillant, remek játék után lőtt újfent a kapuba, így megszerezve harmadik találatát a vébén. A Manchester United csatárja jelenleg az angolok legeredményesebb játékosa a keretből és a negyedik labdarúgó a világbajnokságon, aki már legalább háromszor volt eredményes (Gakpo, Mbappé és Valencia – a szerző). Rashford ráadásul centenáriumi gólt szerzett, hiszen Anglia ezzel századik találatát jegyezte a vb-k történetében, amivel a hetedik olyan nemzet lett, mely elérte ezt a mérföldkövet.

Walesnek szinte alig volt esélye a gólszerzésre, míg az angolok akár újabb találatot is szerezhettek volna, de maradt a 0-3, amivel Anglia 7 ponttal elsőként zárta a csoportkört és készülhet a december 4-én esedékes Szenegál elleni nyolcaddöntőre. Bale-ék pedig egyetlen pontot gyűjtve a kvartett utolsó helyén fejezték be a világbajnokságot.
Kezdőcsapatok
Hamarosan megjelennek a mérkőzésre vonatkozó információk.
 
B csoport, 3. (utolsó) forduló:
Wales-Anglia 0-3 (0-0)

al-Rajjan, Ahmad bin Ali Stadion, 44 297 néző, v.: Slavko Vincic (szerb)
Gólszerzők: Rashford (50., 68.), Foden (52.)
Sárga lap: James (29.), Ramsey (61.)

A csoport másik mérkőzésén az Egyesült Államok Christian Pulisic találatával 1-0-ra legyőzte Irán együttesét és így amerikai másodikként továbbjutott a legjobb tizenhat közé, ahol majd Hollandia vár rájuk.
Tabella
B csoport
B
M
GY
D
V
RG
KG
GK
P
Anglia
Anglia
3
2
1
0
9
2
7
7
Amerikai Egyesült Államok
Amerikai Egyesült Államok
3
1
2
0
2
1
1
5
IR Iran
IR Iran
3
1
0
2
4
7
-3
3
Wales
Wales
3
0
1
2
1
6
-5
1
Anglia
ENG
6
IR Iran
IRN
2
Amerikai Egyesült Államok
USA
1
Ahmad bin Ali Stadium
Ahmad bin Ali Stadium
Hamarosan visszanézhető
Wales
WAL
1
Wales
WAL
0
IR Iran
IRN
2
Anglia
ENG
0
Amerikai Egyesült Államok
USA
0
IR Iran
IRN
0
Al Thumama Stadium
Al Thumama Stadium
Hamarosan visszanézhető
Amerikai Egyesült Államok
USA
1
Wales
WAL
0
Anglia
ENG
3
 
Borítókép: MTI/ EPA/Friedemann Vogel

További tartalmak