search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

Griezmann érvényesnek érzi a lefújás után elvett gólját

mti
Antoine Griezmann, a franciák támadója szerint a játékvezetőnek nem szabadott volna érvénytelenítenie a gólját a tunéziaiak elleni szerdai mérkőzésen a katari labdarúgó-világbajnokság, D csoportjának utolsó fordulójában.

A világbajnok futballista a 98. percben, a jelzett ráadás végéhez közeledve hét méterről lőtte a beívelés után visszafejelt labdát a kapuba. Az új-zélandi Matthew Conger előbb gólt ítélt, majd a tunéziaiak el is végezték a középkezdést, de aztán a VAR jelzésére a játékvezető – már a meccs lefújása után – videós segítséget vett igénybe és les címén érvénytelenítette a találatot, mert Griezmann az íveléskor még lesen állt.

A francia játékos jelezte a bírónak, hogy tétlen volt a les, csak akkor avatkozott tevőlegesen az akcióba, amikor a tunéziai védő rosszul szabadított fel. Ezzel együtt a gólt elvette Conger.

Vahbi Hazri, a tunéziaiak gólszerzője úgy értékelt, hogy elégedettek az ezen az estén nyújtott teljesítményükkel, ugyanakkor csalódottak, hogy az 1–0-s győzelmük nem ért számukra továbbjutást.  Emiatt elsősorban magukra haragudhatnak – tette hozzá –, mert szombaton kikaptak az ausztráloktól.

„A futballban sajnos az az szerencsés, ha nem mástól függsz. De azért nem a hátsó ajtón kell távoznunk a világbajnokságról” – fogalmazott a támadó.

D csoport
D
M
GY
D
V
RG
KG
GK
P
Franciaország
Franciaország
3
2
0
1
6
3
3
6
Ausztrália
Ausztrália
3
2
0
1
3
4
-1
6
Tunézia
Tunézia
3
1
1
1
1
1
0
4
Dánia
Dánia
3
0
1
2
1
3
-2
1
Dánia
DEN
0
Tunézia
TUN
0
Franciaország
FRA
4
Ausztrália
AUS
1
Tunézia
TUN
0
Ausztrália
AUS
1
Franciaország
FRA
2
Dánia
DEN
1
Ausztrália
AUS
1
Dánia
DEN
0
Tunézia
TUN
1
Franciaország
FRA
0
 

A D csoportból a franciák és az ausztrálok jutottak nyolcaddöntőbe, a tunéziaiak a dánokat megelőzve harmadikak lettek.

Borítókép: Antoine Griezmann – később érvénytelenített – gólja a francia–tunéziai vb-meccsen (Fotó: MTI/EPA/Mohamed Meszara)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Tunézia legyőzte a címvédő franciákat, mégis kiesett a világbajnokságról
A katari labdarúgó-világbajnokság D csoportjának zárófordulója előtt Tunézia egyetlen esélye a továbbjutásra az volt, ha legyőzi a címvédő Franciaországot. Didier Deschamps minden esélyt meg is adott a Ferencváros sztárjával, Aissa Laidounival felálló együttesnek, hisz teljesen felforgatott kerettel küldte pályára fiait. Az afrikaiak csodája összejött, mégis búcsúznak a vb küzdelmeitől.
Cikkek