search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

Videó: kaotikus véget ért a francia–tunéziai vb-csoportmeccs

m4sport.hu
Videobírózás miatt kétszer fújták le a Franciaország–Tunézia mérkőzést a katari világbajnokságon, a két hármas sípszó között pedig előbb érvénytelenítettek egy gólt, majd még játszottak kicsit a csapatok.

A D csoport zárófordulója előtt az már biztos volt, hogy a franciák bejutnak a nyolcaddöntőbe, a másik továbbjutó helyre azonban még Ausztrália, Dánia és Tunézia is eséllyel pályázott. A ferencvárosi Aissa Laidounit is a soraiban tudó tunéziai válogatottnak ehhez győzelemre lett volna szüksége az erősen tartalékosan felálló címvédő ellen, miközben a másik mérkőzésen az ausztrálok legfeljebb döntetlent játszanak Dániával, dán győzelem esetén pedig kisebb arányú lesz a siker, mint amennyivel Tunézia veri a franciákat.

A francia–tunéziai meccs összefoglalója:

Tunézia körülbelül két percig érezhette magát továbbjutónak, Hazri gólja után ennyivel ugyanis a másik mérkőzésen az ausztrálok is betaláltak Dániának, az eredmény már nem is változott, így Laidouniék a franciák és az ausztrálok mögött a harmadik helyen végeztek.

A tunéziaiak a végső győzelemre is esélyes franciák legyőzésével emelt fővel búcsúztak, azonban a meccs 98. percében úgy tűnt, ez a szépségtapasz is elvész: a csereként beállt Antoine Griezmann egy beívelés, illetve visszaívelés után hét méterről a kapuba lőtt. A franciák ünnepeltek, a tunéziaiak szomorkodva elvégezték a középkezdést, a játékvezető le is fújta a mérkőzést, ekkor azonban jelzést kapott a VAR-szobából, így mindenki meglepetésére visszanézte az esetet, végül les miatt érvénytelenítette a találatot, majd még játszatta egy kicsit a csapatokat, mielőtt végleg véget vetett a meccsnek.

A lefújás után érvénytelenített gól:

„Esze ágába se jusson senkinek összegezni most már nem is addig, amíg a középkezdést nem végzik el, hanem amíg haza nem mentek, fel nem öltöztek” – jegyezte meg az utólagos videobírózások kapcsán Hajdú B. István, az M4 Sport kommentátora.

Borítókép: Matthew Conger videobírózás után érvényteleníti Antoine Griezmann gólját a francia–tunéziai vb-meccsen (Fotó: EPA/Noushad Thekkayil)

További tartalmak