search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

A láthatatlan lengyel támadójáték is továbbjutást ért

m4sport.hu
A lengyel válogatott Lewandowskival a soraiban eddigi három meccsén mindössze ötször találta el az ellenfél kapuját, de így is továbbjutott.

Érdekesen alakult az utolsó csoportkör a katari labdarúgó-világbajnokság C csoportjában. A lengyelek úgy is továbbjutottak, hogy 2-0-ra kikaptak Argentínától, míg a mexikóiak hiába nyertek 2-1-re Szaúd-Arábia ellen, búcsúztak a tornától. A záróforduló előtt még mind a négy csapatnak esélye volt kiharcolni a továbbjutást, de az argentinok kétgólos vezetése után a mexikóiaknak egy harmadik találat kellett volna, illetve kihúzni kapott gól nélkül a meccset. Egyik sem sikerült.

Pedig mindent megtettek a többgólos győzelem érdekében, 26 alkalommal lőttek a szaúdi kapura, ebből 16 alkalommal a tizenhatoson kívülről. Ennek ellenére csak egy közeli perdítés és egy távoli szabadrúgás talált utat a szaúdi kapuba. Így hiába a rengeteg próbálkozás, kiestek. A második gólt szerző Luis Chávez egymaga kilenc alkalommal próbálkozott, valamennyi kísérlettét a tizenhatoson kívülről eresztette meg.

Mexikó 26-szor lőtt kapura Szaúd-Arábia ellen (2,3-as xG), mégsem sikerült kiharcolnia a továbbjutást. Kétségbeesésüket mutatja, hogy a 26 lövésükből 16 (!) a tizenhatoson kívülről történt.

Hogy mennyi is az a 26 kapuralövés, azt jól bizonyítja hogy a továbbjutó lengyeleknek 19 lövése volt eddig a három meccsükön összesen. Ami ennél is megdöbbentőbb, ezek közül mindössze ötször találták el a kaput és így szereztek két gólt, ami elégnek bizonyult a legjobb 16 közé jutáshoz.

Lengyelországnak összesen 19 lövése volt a három csoportmeccsen, ezekből két gólt rúgott. Ami ennél beszédesebb, hogy úgy jutott tovább a csapat, hogy a lövések közül mindössze öt (26 százalék) talált kaput.

A lengyelek finoman fogalmazva is erőtlen támadójátékának ékes bizonyítéka, hogy az argentinok ellen mindössze öt labdaérintésük volt a dél-amerikaiak tizenhatosán belül, a világ egyik legjobb támadójának tartott Robert Lewandowski pedig egyszer ért labdába a büntetőterületen belül.

Lengyelország és Lewandowski sem volt szívesen látott vendég az argentinok tizenhatosán belül. A lengyeleknek öt, Lewandowskinak személy szerint egy érintése volt a tizenhatoson belül

 

Borítókép: Robert Lewandowski és társai eddig nem igazán erőltették a kapuralövést. EPA/Friedemann Vogel

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Szczesny: Elvesztettem egy fogadást Messi ellen
A lengyel kapus, Wojciech Szczesny a szerdai <a href="https://m4sport.hu/katar-foci-vb-2022/cikk/2022/11/30/messi-buntetot-hibazott-de-argentina-igy-is-magabiztosan-nyert-es-csoportelso" target="_blank" rel="noopener">Lengyelország–Argentína (0–2)</a> mérkőzés bemutatott bravúrjai és csapata továbbjutása után jókedvűen nyilatkozott az újságíróknak. Elárulta, fogadott Lionel Messivel a büntető megítélése előtt, valamint üzent családjának is: „apu még nem jön haza”.
Cikkek