search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

Hagyományt tört a világbajnok, a lengyelek és a mexikóiak is

m4sport.hu
Mindhárom válogatott olyat csinált a vb-n, amire nem mostanság volt példa.

Négy meccset rendeztek szerdán a katari labdarúgó-világbajnokság harmadik csoportkörében. A C csoportból továbbjutott az argentin és a lengyel válogatott, míg Mexikó és a vb eddigi legnagyobb meglepetését okozó Szaúd-Arábia búcsúzott.

A D csoportban már továbbjutó franciák kikaptak a kieső Tunéziától, az ausztrálok a dánok elleni győzelemmel biztosították be továbbjutásukat, míg a vereséggel a skandinávok a csoport utolsó helyén végeztek.

A címvédő és végső győzelemre ezúttal is esélyes franciák továbbjutása csak azért számít “szenzációnak”, mert az elmúlt három vébén az aktuális világbajnok Olaszország, Spanyolország és Németország is már a csoportkörben búcsúzott.

Ez a búcsú valahol a lengyeleknek is kódolva volt, hiszen legutóbbi három vb-szereplésük (2002, 2006, 2018) alkalmával egyszer em tudtak továbbjutni a csoportjukból. Mindhárom torbát két vereséggel és egy győzelemmel, három ponttal zárták. Ezúttal sikerült eggyel több pontot szerezniük, ami továbbhutást ért.

Ezzel szemben Mexikó legutóbb az 1978-as tornán búcsúzott a csoportkört követően. Az 1986-os hazai rendezésű vb-n a negyeddöntő óta pedig valamennyi esetben a nyolcaddöntő jelentette a végállomást nekik.

A lengyel továbbjutásban és a mexikói kiesésben jelentős szerepet vállaltak a szaúdiak, hiszen ha a lengyelek eggyel kevesebb, vagy a mexikóiak eggyel több gólt lőnek nekik, most a megszokott dolgokról, mexikói továbbjutásról és lengyel búcsúról beszélhetnénk.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Galéria: a foci-vb legextrémebb szurkolói különleges hangulatot varázsolnak Katarban
Lassan a csoportkör végéhez ér a labdarúgó-világbajnokság Katarban, már lejátszották a torna mérkőzéseinek több mint felét, az elmúlt 12 napban szurkolók százezrei fordultak meg a vb stadionjaiban, egy-két kivételtől eltekintve fergeteges hangulatot teremtve. Mondani szokás, egy csapat 12. játékosa a szurkoló, hiszen nélkülük mit sem ér a futball, ezért a játékosok, csapatok, eredmények mellett most a lelátók különleges karaktereire fókuszálunk. Az első arab országban rendezett FIFA-világbajnokság hangulata képekben.
Cikkek