search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

Több belga játékosnak a horvátok elleni lehet a búcsúmeccse a válogatottban

m4sport.hu
Az aranygenerációnak nevezett társaság semmit nem nyert, és a katari torna az utolsó lehetőségük, hogy valami nagyot alkossanak.

A belga labdarúgó-válogatott létfontosságú meccset játszik csütörtök délután a vb-ezüstérmes horvátokkal. Lukakuéknak a győzelem biztos továbbjutást jelentene, míg döntetlen esetén marad a számolgatás és a reménykedés, hiszen csak akkor juthatnak tovább, ha sok gól születik a meccsükön és Kanada legalább három góllal nyer Marokkó ellen. (A horvátoknak egy pont biztossá tenné a továbbjutást a legjobb 16 közé.)

Amennyiben kiesnek a belgák, az “aranygenerációnak” nevezett csapat több tagjának az utolsó vb-fellépése lenne a horvátok elleni meccs. Számos olyan labdarúgó van a keretben, aki túl a 30-on, nem biztos, hogy bevállalna még egy négyéves periódust. De az sem elképzelhetetlen, hogy nem csak a vb-szerepléstől, magától a válogatottságtól is elköszönnek páran.

A védelemből Alderweireld 33, míg Vertonghen 35 esztendős, a középpályás Witsel 33 éves, míg a támadók közül Eden Hazard 31, Mertens 35 esztendős. Ráadásul a felsoroltak közül eddig senki nem nyújtott kiemelkedő teljesítményt a tornán, bár ez az egész belga válogatottról elmondható.

Kevin de Bruyne a Marokkótól elszenvedett vereség után. EPA/Georgi Licovski

A belgáknál amúgy is központi probléma a kor, hiszen sajtóinformációk szerint a Marokkótól elszenvedett vereség után kisebb nézeteltérés alakult ki az öltözőben, amit állítólag Lukakunak kellett leállítani. Az eset előzménye, hogy de Bruyne túl öregnek nevezte csapatukat, amit elsősorban Vertonghen vett magára, aki szerint azért nem nyertek az afrikaiak ellen, mert elől öregesen játszottak.

Roberto Martínez szövetségi kapitánya nem beszélt az ellentétről, ő az örömöt és az élvezetet hiányolta csapata játékából. A szakember szerint csak a belga média próbálja megosztani a csapatot és elterelni a játékosok figyelmét.

A csapat körül uralkodó hangulatról mindent elmond, hogy Thibaut Courtois, aki csütörtökön 100. alkalommal lép pályára a válogatottban “hazugságnak” minősítette a történeteket, ugyanakkor azt is állította, hogy ha kiderül az öltözői spion kiléte, az az utolsó napja lesz a válogatottban.

Borítókép: epa10332133 Eden Hazard (R) of Belgium in action against Selim Amallah of Morocco during the FIFA World Cup 2022 group F soccer match between Belgium and Morocco at Al Thumama Stadium in Doha, Qatar, 27 November 2022. EPA/Ronald Wittek

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Sok helyzet, kevés gól – Kanada meglepte a világot, de Belgiumot nem tudta
A foci legnagyobb színpada más kávéház. Ezt Kanada első kézből tapasztalhatta Belgium ellen, hiszen a meccsen több mint 20 lövéssel próbálkoztak, gólt viszont nem tudtak szerezni, sőt még egy büntetőt is kihagytak. Az egyik európai esélyesnek tartott Belgium pedig alig dolgozott ki helyzetet, mégis nyertek, és a meccs után minden bizonnyal sok kritikát kap majd Roberto Martinez együttese, de elcsente a három pontot az észak-amerikai válogatottól. A rutin döntött.
Cikkek