search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

Videó: Lukaku három ordító helyzetet hagyott ki, ami a belgák továbbjutásába került

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
Romelu Lukaku lehetett volna a csütörtökön az F csoportban lejátszott Horvátország-Belgium csoportmérkőzés hőse, ám a csatár ritkán látható pechszériába sodródott, ami bizony sokba került csapatának.

Harcos és izgalmas meccset hozott az előző világbajnokság ezüst- és bronzérmesének, azaz Horvátországnak és Belgiumnak az összecsapása , a találkozó főszereplője pedig a második félidőre csereként beállt Romelu Lukaku volt.

Mivel az első játékrész után a csoport másik mérkőzésén 2-1-re vezetett Marokkó (és végül maradt is az állás), az afrikaiak álltak a kvartett élén, őket a második helyen a horvátok, a harmadikon a belgák követték, akik minden tőlük telhetőt meg is tettek, hogy ne essenek ki a csoportból.

Lukaku előtt a 60. percben nyílt ordító helyzet, ám hiába volt gyakorlatilag üres a kapu, a Chelsea kölcsönben az Interben szereplő csatára 8 méterről a kapufát találta el.

Ezután a játékos olyan pechszériába sodródott, amit nézni is fájt: a 87. percben az ötösön belül tette bele a lábát egy beadásba, ami még csak véletlenül sem befele pattant róla, a 90. percben azonban biztossá vált, Fortuna nem fogta Lukaku kezét, ugyanis a belga gólem három méterre a gólvonaltól, a hasával nem befele, hanem kifele tessékelte a labdát egy elég jól hulló beadás után.

A mérkőzés végül a belgák legnagyobb bánatára gól nélküli döntetlennel zárult, ami egyben azt is jelentette, hogy véget ért számukra a torna.

Nem csoda, hogy a meccs után a csalódott Lukaku jókorát sózott a cserepad plexijére – a belga válogatott összesen 3,06-os xG-vel zárt a horvátok ellen, ez a legmagasabb adat a tornán azok közül a csapatok közül, melyek nem találtak be egy mérkőzésen.

 

 

 

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Az egy pont nem volt elég a belgáknak a horvátok ellen, utazhatnak haza a csoportkör után
Az F csoport rangadóján a FIFA-világranglista második helyezettje, Belgium győzelmi kényszerben lépett pályára a csoportot két forduló után vezető Horvátország ellen. Modricék okos, helyenként veszélyesen játszottak így nem hagytak sok esélyt Lukakuéknak, akik csak kapufáig jutottak, a mérkőzés 0-0-ás döntetlennel ért véget. Belgium utolsó két mérkőzésén nem talált az ellenfelek hálójába, hasonló dicstelen eset még akkor történt, amikor Georges Leekens volt a Vörös Ördögök szövetségi kapitánya, 2010-ben. A kvartettből Marokkó és Horvátország jutott tovább.
Külföldi futball
Átlagosan hét percet nőtt az aktív játékidő az előző vb-hez képest
A kényszerszünetek kompenzálására bevezetett megnyújtott hosszabbításokkal, ráadásokkal átlagban 59 percre nőtt a tényleges játékidő a katari labdarúgó-világbajnokság eddig lejátszott mérkőzésein – jelentette be Pierluigi Collina, a nemzetközi szövetség játékvezetői testületének vezetője.
Külföldi futball