search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

Lelkizés és gyászhangulat mellett hatalmas fordulópontról írnak a belga lapok válogatottjuk vb-kiesése után

m4sport.hu/MTI
Az "aranygenerációtól" búcsúzik a belga sajtó azt követően, hogy az ország labdarúgó-válogatottja, amely négy éve bronzérmes volt, a katari világbajnokságra pedig a FIFA-rangsor második helyezettjeként érkezett, a csoportkör után búcsúzott.

A Le Soir című napilap az írja, „nagy a csalódottság”, és a belga labdarúgó-szövetségnek jelenleg nincs terve a leköszönő szövetségi kapitány utáni korszakra. A lap ugyanakkor köszönetet mond a válogatott mostani generációjának, amiért kivezette Belgiumot mélypontjáról. Ezen felül belátásról is ír, miszerint az a szellemiség, amivel Katarba utaztak, teljesen más volt, mint 2018-ban.

„Az Ördögök kiestek, szégyen és …. köszönet” – olvasható a Le Soir címlapján, képükön pedig, a fejére húzott mezzel lefényképezett Romelu Lukaku látható.

EPA/Rungroj Yongrit

A L’Echo egyetért, mondván, Belgium „dicstelen módon kiesett”.

„Könnyek és düh, az 1998-as franciaországi óta legrosszabb szereplés után” – fogalmazott a De Standaard, amely a címlapjára a csapattársát vigasztaló Axel Witsel fotóját tette.

A De Morgen „a világbajnokság legnagyobb csalódásáról” ír, míg a DH Les Sports pedig azt emelte ki, hogy „a Vörös Ördögök közül még senki sem jelentette be a visszavonulását”, ugyanakkor arra számítanak, hogy búcsúzhat a válogatottól Toby Alderweireld, Eden Hazard, Jan Vertonghen, Lukaku és akár Kevin De Bruyne is.

A La Libre is úgy véli, hogy a belga válogatott egy korszaka lezárult, és a katari világbajnokság hatalmas változásokat indíthat el: „Katar hatalmas fordulópontot jelent a belga labdarúgás számára”.

A belga RTL „végtelen szomorúságról” számol be, és tudósítása mellé a könnyeivel küszködő Lukaku fotóját helyezte.

EPA/Rungroj Yongrit

Érdekes perspektívát mutat Kristof Terreur, a belga újságíró a BBC 5 élő reggeli műsorában nyilatkozott. Terreur szerint az első két mérkőzés komoly figyelmeztető jelekkel szolgált, és ez a belga csapat nem volt jó.

„Tegnap pechesek voltunkmondta. – Lukakunak volt négy ordító helyzete, de egyszerűen nem volt olyan állapotban. Látom, mindenhol őt állítják be bűnbaknak, de egyszerűen nem volt formában, egy éles, remek formában lévő Lukaku betalált volna legalább az egyik helyzetéből. Ez most az aranygeneráció vége, rossz értelemben.”

Az újságíró kitért a leköszönő szövetségi kapitányra is: „a belga szövetség nyitott volt arra, hogy meghosszabbítsa Roberto Martinez szerződését, hiszen ő a szakmai igazgató is. Szerintem a világbajnokság alatt hozta meg a döntést, amikor a dolgok szétesőben voltak”.

„Amikor az ember látta, hogy a végén minden játékost megölelgetett, tudta, hogy ennek annyi. Azt hiszem, még a belga szövetség is meglepődött, amikor a sajtótájékoztatón bejelentette távozását” – tette hozzá.

EPA/Rungroj Yongrit

„Van néhány elérhető belga menedzser, de mindig azon tűnődöm, hogy olyan menedzserre lenne szükség, aki képes inspirálni ezt a generációt. Ők dolgoztak már Pep Guardiolával, Jose Mourinhóval, de még Jürgen Klopp-pal is, csak azt akarom mondani, hogy nagy menedzserek alatt, szóval ha valaki olyan jön, aki csak alacsonyabb szinten edzősködött korábban, annak nehéz dolga lesz” – vélekedett.

A belga válogatott az F csoportban 1-0-ra verte Kanadát, majd 2-0-ra kikapott Marokkótól, végül gól nélküli döntetlent játszott a horvátokkal, így csoportharmadikként kiesett.

Borítókép: EPA/Abir Sultan

További tartalmak