search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

Újra felvillant 2010 szelleme: Ghána ismét büntetőt rontott, majd kikapott Uruguaytól és kiesett a vb-ről – de Suárezék sem örülhettek a végén

m4sport.hu
Az uruguayi labdarúgó-válogatott 2–0-ra legyőzte Ghánát a katari világbajnokság csoportkörének 3., utolsó fordulójában, sikere ellenére azonban kiesett, miután a kvartett másik mérkőzésén Dél-Korea egy hajrában szerzett találattal nyert Portugália ellen. A négyesben így a portugálok zártak az élen, és az ázsiai alakulat ment tovább másodikként.

 

A mérkőzés teljes összefoglalója

KEZDŐCSAPATOK
Hamarosan megjelennek a mérkőzésre vonatkozó információk.
 

Nem mondhatni, hogy nagy iramban kezdték volna a csapatok a mérkőzést, az első negyed órában kapura lövést sem láthattunk, s tulajdonképpen ha egy 17. percben történt szituációt nem néztek volna vissza, minden bizonnyal sokkal tovább tartott volna a „helyzetínség”: Sergio Rochet mozdulatát viszont ellenőrizte a VAR, majd a játékvezető is, aki úgy látta, az uruguayiak kapusa elsodorta a saját ötösénél Mohammed Kudus lábát, így a büntetőpontra mutatott.

A labda mögé Andre Ayew állt oda, ám úgy tűnik, Ghána el van átkozva, ami az Uruguay elleni tizenegyeseket illeti – az al-Szadd játékosa már a nekifutásnál megtorpant s totojázott egy sort, végül aztán nagyon gyenge kísérletet eresztett meg laposan a bal alsó felé, csak épp pechére Rochet érezte az irányt, így könnyedén kipaskolta a labdát.

Két perccel később már Darwin Núnez került helyzetbe, tíz méterről gyönyörűen el is pöccintette a kapus mellett a labdát, ám Mohammed Salisu visszaért, és a gólvonalról tudott tisztázni.

A 26. percben aztán már nem volt menekvés, Luis Suárez kapott labdát a ghánai tizenhatoson belül, egy védőt kicselezett, majd a bal alsót vette célba – Lawrence Ati-Zigi kapus bravúrral védett, de a kipattanót Giorgian de Arrascaeta közvetlen közelről bepofozta.

Ebben a pillanatban az előny azt jelentette Suárezéknek, hogy Portugália mögött ők a csoportmásodikok, tehát bejutnak a nyolcaddöntőbe.

Öt perccel később jött a következő: egy gyönyörű támadás végén Suárez emelt De Arrascaeta elé, aki kilenc méterről kapásből a bal alsóba bombázott, megszerezve ezzel önmaga és Uruguay második gólját az egész világbajnokságon, Diego Alonso csapata ugyanis korábban sem Dél-Korea, sem Portugália ellen nem tudott betalálni.

Giorgian De Arrascaeta akciótérképe

Érdekesség, hogy a 28 éves Giorgian de Arrascaeta eddigi pályafutása során még egyáltalán nem játszott Európában, 2015 óta a brazil élvonalban tengődik.

A második félidőben mindkét együttesnek megvoltak a lehetőségei, ám a befejezésekbe rendre hiba csúszott – a 84. percben viszont a ghánaiak mellett az uruguayiak továbbjutásról szőtt álmai is szertefoszlottak, Suárezék ekkor tudták meg, hogy a másik találkozó hosszabbításában Dél-Korea megszerezte második gólját is, ami már azt jelentette, ezen a meccsen mindkét válogatott kiesik.

A 89. percben, majd a ráadásban többször is Ati-Ziginek kellett védenie, de az óriási uruguayi nyomás ellenére is maradt a 2–0, amivel a csoportot Portugália nyerte meg hat ponttal, Dél-Korea ment tovább másodikként négy ponttal, s hiába van uruguaynak is ugyanennyi, az ázsiaiak a több szerzett góljuk miatt előzik a dél-amerikaiakat.

H csoport, 3. (utolsó) forduló
Ghána-Uruguay 0-2 (0-2)
al-Vakra, al-Dzsanub Stadion, 43 443 néző, v.: Daniel Siebert (német)
gólszerző: de Arrascaeta (26., 32.)
sárga lap: Sulemana (86.), Seidu (99.), illetve Núnez (20.), Suárez (60.), Coates (87.), Gimenez (100.), Cavani (100.)
Ghána:
Lawrence Ati-Zigi – Alidu Seidu, Daniel Amartey, Mohammed Salisu, Baba Rahman – Thomas Partey, Salis Abdul Samed (Daniel-Kofi Kyereh, 72.) – Mohammed Kudus (Abdul Fatawu Issahaku, 98.), André Ayew (Osman Bukari, a szünetben), Jordan Ayew (Kamaldeen Sulemana, a szünetben) – Inaki Williams (Antoine Semenyo, 72.)
Uruguay:
Sergio Rochet – Guillermo Varela, José Gimenez, Sebastián Coates, Mathías Olivera – Giorgian de Arrascaeta (Maxi Gómez, 80.), Rodrigo Bentancur (Matías Vecino, 34.), Federico Valverde – Facundo Pellistri (Nicolás de la Cruz, 66.), Luis Suárez (Edinson Cavani, 66.), Darwin Núnez (Agustín Canobbio, 80.)

TABELLA
H csoport
H
M
GY
D
V
RG
KG
GK
P
Portugália
Portugália
3
2
0
1
6
4
2
6
Koreai Köztársaság
Koreai Köztársaság
3
1
1
1
4
4
0
4
Uruguay
Uruguay
3
1
1
1
2
2
0
4
Ghána
Ghána
3
1
0
2
5
7
-2
3
Uruguay
URU
0
Education City Stadium
Education City Stadium
Hamarosan visszanézhető
Koreai Köztársaság
KOR
0
Portugália
POR
3
Ghána
GHA
2
Koreai Köztársaság
KOR
2
Education City Stadium
Education City Stadium
Hamarosan visszanézhető
Ghána
GHA
3
Portugália
POR
2
Lusail Iconic Stadium
Lusail Iconic Stadium
Hamarosan visszanézhető
Uruguay
URU
0
Koreai Köztársaság
KOR
2
Education City Stadium
Education City Stadium
Hamarosan visszanézhető
Portugália
POR
1
Ghána
GHA
0
Uruguay
URU
2
 

 

 

Borítókép: EPA/Tolga Bozoglu

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A ráadásban harcolta ki a vb-nyolcaddöntőt Dél-Korea
A dél-koreai labdarúgó-válogatott a 91. percben szerzett góllal legyőzte Portugáliát, ezzel a csoportgyőztes portugálok mögött másodikként bejutott a katari világbajnokság nyolcaddöntőjébe, mivel több szerzett góllal zárt, mint a Ghánát 2–0-ra verő Uruguay.
Külföldi futball