search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

Videó: a világ legforgalmasabb gyalogátkelőjénél ünnepeltek a japánok

m4sport.hu/MTI
A hajnali időpont ellenére sokan az utcákon ünnepelték Tokióban a japán labdarúgó-válogatott továbbjutását a katari világbajnokságon.

A Nikkan Sports című sportlap különkiadást szentelt a csapat váratlanul jó szereplésének. A japánok a németek után a spanyolokat is legyőzték 2-1-re, így csoportelsőként léptek tovább a 16 közé. A hajnali 4 órás időpont ellenére a szurkolók megtöltötték azokat a bárokat, vendéglátó helyeket, ahol televízión nézhették a találkozót, majd a főváros nevezetes pontjain, így a világ legforgalmasabb gyalogos átkelőhelyének tartott Sibuja kereszteződésnél gyűltek össze.

A Sibuja kereszteződés egy olyan csomóponton található Tokió bevásárlónegyedében, ahol tíz sáv találkozik. Ha a fények pirosra váltanak, akkor az autósok semmilyen irányba nem közlekedhetnek, és a gyalogosok minden irányban átkelhetnek. A járókelőknek körülbelül egy percük van áthaladni.

És így fest a világ leghíresebb gyalogos átkelőhelye, amikor a japán válogatott éppen nem nyeri meg csoportját a világbajnokságon.

Kisida Fumio, Japán miniszterelnöke is értékelte a továbbjutást, aki szerint a válogatott egy fantasztikus meccsen hatalmas eredményt ért el.

Morijaszu Hadzsime szövetségi kapitány úgy vélte, a németek és a spanyolok legyőzése az ázsiai futball sikere is.

„Nekünk ázsiaiaknak az a tény, hogy a világ futballjának két vezető hatalma, Németország és Spanyolország ellen nyertünk, nagy magabiztosságot ad. Még sokat kell tanulnunk, de optimisták vagyunk, mert megmutattuk, hogy az ázsiai és a japán futball két topcsapatnál is jobb. Ezért együtt örülünk” – fogalmazott a kapitány.

Japán a nyolcaddöntőben Horvátországgal találkozik.

További tartalmak