search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

Brazíliával és Portugáliával lett teljes: a vébé abszurditása a csúcspontjára hágott

m4sport.hu | Szerző: Petykó Adrián
A világbajnokság résztvevői úgy döntöttek, képtelenek komolyan venni a téli rendezést, így hát amíg a dél-koreaiak és a kameruniak nagy örömére Brazília és Portugália is bohóckodhatott, a piros lapra is mosolyt kerekítő csoportkör lezárását volt képünk számba venni kivetítőnkben.

1

EPA/JOSE SENA GOULAO

A hetes, aki azt teszi, amit kell:

Neem! A hetes, aki azt teszi, amit a helyzet megkíván.

Hangyaszorgalommal beadáshegyeket lehet megmozgatni, de kell a hős, aki szorgos brigádja élére áll.

Szon Hung Min (7) még a középcsatárnál is közelebb volt a kapuhoz a Portugália elleni játékba avatkozásai alapján (kép: Twitter/markstats bot)

Egy zorro. Egy sötét lovag. Akiről ha lehull a maszk, egybeolvad a közösségével.

(EPA/Rolex dela Pena)

Mert a hétköznapi hősök nem viselnek maszkot, kivéve a vébé nyolcaddöntőjébe vezető úton, ha egy hónapja a szemgödrénél operálták törött arccsontját.

(fotó: EPA)

2

André Ayew nem felejt. Ki is hagyja a tizit, pedig most Luis Suáreznek ehhez semmi köze nem volt. Ahhoz annál inkább, az uruk milyen jól néztek ki. A vébén először. De miért vártak erre ennyit?

Darwin Núñez végre ékben, Suárez amíg jártányi ereje maradt (a 60. percre purcant ki), mindenhol, öröm volt nézni. A duplázó Giorgian De Arrascaeta egyensúlyban Fede Valverdéék tempót diktáló hátországával. De a csodálatos Rodrigo Bentancur, a torna egyik legjobbjának kidőlése után már nem erőlködtek.

De miért hitték, egy félidőnyi futball elég lesz? Kapják a hírt, kell a gól. Pánik, könnyek, kétségbeesés.

(kép: M4 Sport)

Hogy is vennék észre, a végső esélynél a fél csapat üresen a hosszún, inkább hazaadják a szabadrúgást.

(kép: M4 Sport)

„Csal a FIFA, az eséseikkel nem foglalkozó spori, a VAR-fülke”, tombol a garra – az uruguayiak karma. Karma.

(EPA/Tolga Bozoglu)

3

(EPA/Ronald Wittek)

A pillanat hevében megragadta a lényeget Dušan Vlahović. Még egy Kusturica-filmben sem üzenhette volna meg nyilvánvalóbban, mire számíthatnak a szerbektől a velük packázók, így a firkászok, akiknek a továbbjutásért folyó küzdelemben nincs jobb témájuk, mint arról pletykálni, hogy néha bekopogtat csapattársáékhoz akkor is, mikor csak az asszony van otthon.

Szemben a világgal: mert Aleksandar Mitrović hogy fejel!

És Dušan Tadić, atya ég, micsoda futballista! Kár, hogy késett, késtek pár évtizedet. Klasszikus tízessel és két tőröl metszett kilencessel retrózni manapság nem kifizetődő, a pálya más pontjain bekéri az árát. Már az első percben háromszor vették tűz alá a kapujukat, de a svájciaknak így sem tartott sokáig kihasználni a gyenge pontokat.

Xherdan Shaqiri is hozza, amit Ronaldo. Sőt ezen a napon ők voltak a brazilok:

A szerbek szeme vérben forgott, de már csak alpári etnikai villongásokra futotta.

(EPA/LAURENT GILLIERON)

4

(EPA/Abedin Taherkenareh)

Neymart pedig csak az tarthatta ébren, ha rendszeresen megmutatták a stadion kivetítőjén, ugyanis a tinglitanglizó csapattársai egyetlen egyszer sem váltottak ki hozzá fogható üdvrivalgást. A brazil keret tényleg mély, de az egy az egyben feltett B garnitúrába bele tudnánk kötni.

A kameruniak bele is kötöttek: először került tűz alá a brazil kapu. És a végén még be is vették.

Még legalább háromszor adódott alkalom az egyenlítésre ezután is, de immár a brazilokra sem mutogathatunk jó példaként. Így búcsúzott a 32 csapatos csoportkör. Viva 48! Abszurdisztán, végállomás.

A piros lappal érkeztünk meg, amelyhez fogható kedélyességű kiállítást el sem lehet képzelni. Vincent Aboubakar bízhatott a negyeddöntős folytatásban, máskülönben önfeláldozó sárgájával a tarsolyában miért dobta volna le a textilt a győztes gólnál? Samuel Eto’o szövetségi elnök ennél merészebben kalkulált, most főhet a feje, mi legyen a csapat döntő másnapjára rendelt ünnepi járatra szóló repjegyeivel.

(EPA/Neil Hall)

A sluszpoénnal 77 kontra 43 – ennyivel több gól született a második félidőkben ezen a későn ébredő tornán, ahol mindenkit felvertek már az álmából.

Persze, drámák meg nüanszok döntenek, de négycsapatos csoportokban ez nem nagy vaszisztdasz! Nevezhetjük varázsnak, de a katari vébé fura. Eddig olyan sem fordult elő, hogy a megszokott európai és dél-amerikai fölény helyett mind a hat kontinensnek (de öt kontinentális szövetségnek) legyen képviselője. Az első télre pakolton ez is megváltozott.

Amihez tán csak a szintén Ázsiában rendezett 2002-es tótágas fogható, amikor francia, argentin, portugál Góliátok hullottak, és még a legjobb nyolc is szenegáli, amerikai, török, és dél-koreai, jó, jó a házigazda parittyájába a a FIFA kézigránátot csempészett, Dávidokkal volt tele.

Mi következik ebből? Tiszta sor, a negyeddöntőben: USA–Ausztrália/Japán–Dél-Korea – Szenegál–Lengyelország/Marokkó–Svájc.

A meglepők és a meglepőket meglepni szándékozók egyenes kiesése szombaton kezdetét veszi:
16:00 nyolcaddöntő, Hollandia–Egyesült Államok
20:00 nyolcaddöntő, Argentína–Ausztrália

Kivetítőinken eddig megjelent >>>

További tartalmak