search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

Elsőként Hollandia a nyolc között az amerikai válogatottat simán verve

m4sport.hu
Hamar dűlőre vitte a katari világbajnokság első nyolcaddöntőjét a holland válogatott. Az első félidőben Memphis Depay, majd Daley Blind is betalált, gyakorlatilag eldöntve a mérkőzést, végül 3-1 lett a végeredmény. A németalföldi együttes készülhet a negyeddöntőre.

Katar, világbajnokság:
Nyolcaddöntő
Hollandia-Egyesült Államok 3-1 (2-0)
Gólok: Depay 10′, Blind 45+1′, Dumfries 81′ ill. H. Wright 76′

kezdő
Hamarosan megjelennek a mérkőzésre vonatkozó információk.
 

I. félidő:
10. perc: Gakpo kapta a labdát a pálya közepén, a jobb oldalon felfutó Dumfrieshoz passzolt, aki laposan adott középre, a második hullámban érkező Depay pedig 13 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (1-0).

45+1.: az alapvonal közelében a jobb oldalon passzolgattak a hollandok, Dumfries a 16-oson belülre vezette a labdát, megint a második hullámra figyelt és a balról középre belépő Blindet „találta meg”, aki a 11-es pontról lőtt a kapu jobb oldalába (2-0).

II. félidő:
76. perc: jobb oldali amerikai szöglet után nem tudtak felszabadítani a hollandok, Pulisic a hozzá visszakerült labdát középre passzolta, Wright túlfutott rajta, de a jobb lábfején úgy pattant fel, hogy a hosszú sarokban kötött ki (2-1).

81. perc: Blind ívelte át balról a labdát, a hosszú oldalon, védő nélkül érkező Dumfries az ötösről ballal a kapu jobb oldalába passzolt (3-1).

Támadólag lépett fel az amerikai válogatott, melyben Pulisic – aki az irániak elleni, keddi csoportmérkőzésen szerzett kismedencei zúzódásából felépült annyira, hogy pályára léphetett – már a harmadik percben nagy helyzetbe került: egyedült állt Nopperttel szemben, de kihagyta a gólszerzési lehetőséget. A hollandok viszont éltek az első komoly esélyükkel, egy mesterien felépített, húsz passzból álló támadást zárt le pontosan Depay.

Vezetése birtokában az európai csapat átengedte a területet az amerikaiaknak, akik agilisan futballoztak, de nem tudtak több veszélyt teremteni ellenfelük kapuja előtt. A holland védelem a mérkőzés eleji megingása után stabilan működött, a szórványos ellentámadások pedig esélyt jelentettek az előny növelésére. A félidő vége felé nyomást helyeztek a holland kapura az amerikaiak, távoli, pontos lövésük is akadt, a pihenő előtt mégis nőtt a hátrányuk, a hollandok az elsőhöz hasonló gólt szereztek a ráadásban.

A második félidőre a holland válogatott kettő, az amerikai egy helyen változott, a tempó viszont maradt, amilyen az első játékrészben volt. Élénk iramban futballoztak a csapatok, negyedóra elteltével „megszűnt” a középpálya, ebben a szakaszban mindkét fél gyorsan átjutott a túloldalra és többször veszélyeztette ellenfele kapuját. Fél óra elteltével a felelőtlenül hazapasszoló Depay lövetett majdnem gólt Wrighttal, de a cserecsatár hibázott. Pár perccel később viszont nagy szerencséje volt, Pulisic középre adásánál az ő lábfejéről pattant meg a labda úgy, hogy összejött az amerikai szépítés.

Nem sokáig örülhettek azonban a tengerentúliak, mert csakhamar visszaállt a kétgólos különbség, a második holland gól főszereplői hozták össze a harmadikat is, de fordított szereposztásban.
Végig nagy ambícióval játszottak az amerikaiak, de a helyzeteiket rutinosabban kihasználó hollandok megérdemelt győzelmet arattak.

Borítókép: Csapattársai ünneplik a holland Memphis Depayt. MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit

További tartalmak