search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

Van Gaal kétgólos vezetésnél is elégedetlen volt csapatával

mti
Az első félidő után még kritikus volt játékosaival szemben Louis van Gaal, a katari labdarúgó-világbajnokságon elsőként negyeddöntőbe jutott hollandok szövetségi kapitánya.

„Vezettünk ugyan 2-0-ra, két nagyszerű góllal, az első különlegesen olyan volt, amelyből érződött a csapat dinamikája, ugyanakkor szenvedtünk, sokszor nem volt nálunk a labda, ez pedig nem elfogadható világbajnokságon – fogalmazott a szakvezető az első nyolcaddöntő, az amerikaiak elleni 3-1-es siker után. – Ha jobb csapatok ellen így játszunk, az nem fog eredményre vezetni. A másodikban viszont hihetetlen labdabirtoklást produkáltunk, játékunknak nem volt gyenge pontja, még úgy sem, hogy buta gólt kaptunk.”

Van Gaal elárulta: egy éve mondja, hogy világbajnokok lehetnek. „Nem azt mondom, hogy azok leszünk, hanem, hogy lehetünk” – árnyalta kijelentését.

Gregg Berhalter, az amerikaiak szakvezetője úgy vélekedett, hogy játékosai mindent megtettek a sikerért, és nem voltak messze attól, hogy ezt elérjék. „Az első félidő ezt mutatta, abban nagyon jól játszottunk. A másodikban szereztünk egy gólt, de mindjárt kaptunk is, ami nehezen volt feldolgozható” – értékelt a szövetségi kapitány, aki kiemelte: büszke a csapatára, és arra, ahogyan a játékosok a pályán és azon kívül viselkednek.

„Azért jöttünk a világbajnokságra, hogy megmutassuk, mi hogyan focizunk, és ezt részben meg is tettük. Tanulnunk kel az itteni mérkőzésekből. A csapat mindenesetre előrelépett, van saját játékstílusunk és vannak nagyon elkötelezett játékosaink” – összegzett Berhalter, aki szerint a tornán végig jól dolgozott az együttes védelme, az egész csapat intenzíven futballozott és nehéz volt fogást találni rajta.

Borítókép: Louis van Gaal (Fotó: EPA/Noushad Thekkayil)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Szívszorító eset miatt cserélték le a ghánai támadót Uruguay ellen
Nehézre, aggasztóra sikeredett a péntek estéje a ghánai André Ayewnek. Ghánának a csoportkör utolsó fordulójában még esélye volt arra, hogy kivívja a nyolcaddöntőbe jutást, de a 21. percben kihagyott egy büntetőt, amely után az ellenfél büntetett és De Arrascaeta duplájával még a szünet előtt jelentős előnybe került.
Cikkek