search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

A brazilok a győzelem után Pelének is üzentek

m4sport.hu
Családja cáfolja, hogy intenzív osztályon kezelnék a háromszoros világbajnokot.

A brazil labdarúgó-válogatott egy félidő alatt lerendezte a Koreai Köztársaság elleni nyolcaddöntőjét a katari labdarúgó.világbajnokságon. A szünetben már 4-0-ra vezettek, a második félidőben ugyan kaptak egy gólt, de így is magabiztos sikert arattak.

A találkozó után a koreaiak gratuláltak a legyőzőiknek, akik a pálya közepére vonultak és egy hatalmas Pelé feliratú transzparenst feszíttetek ki, amely köré az egész csapat összegyűlt. A játékosok így kívántak jobbulást Pelének, a korábbi brazil legendának, akinek a nézőtéren is több transzparenssel üzentek a brazil szurkolók.

A sportág egyetlen háromszoros világbajnoka kedden került kórházba, akkor lánya azt mondta, hogy nincs életveszélyben, a rákbetegsége elleni szerek adagolását állítják be az orvosok. Azóta viszont légúti fertőzést is kapott, így antibiotikumokkal is kezelik. Brazil sajtóértesülések szerint a 82 éves Pelé, a brazilok legendás labdarúgója élete végéig palliatív kezelést kap, mert szervezete nem reagál a vastagbélrák elleni gyógyszerekre.

A brazil szurkolók sem feledkeztek meg a háromszoros világbajnokról. EPA/Rungroj Yongrit

Egy vasárnapi tévéinterjúban két lánya és unokája azonban azt mondták, hogy Pelé azért van kedd óta kórházban, mert a koronavírus-fertőzés után légúti betegségben szenved. „Beteg és idős. De ahogy jobban lesz, ismét hazamegy” – mondta a sportember Egyesült Államokban élő lánya, Kely Nascimento.

Testvére, Flavia Nascimento hozzátette: „Nem jó érzés, amikor azt híresztelik, hogy vége az életének és palliatív kezelést kap. Ez nem igaz. Emberek, higgyetek nekünk!” Flavia Nascimento arról is beszélt, hogy édesapja egy normális kórházi szobában van, nem az intenzív osztályon.

További tartalmak