search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

Horvátország tizenegyesekkel nyert Japán ellen, és bejutott a negyeddöntőbe

m4sport.hu
A horvát labdarúgó-válogatott 1–1-es rendes játékidő majd hosszabbítás után tizenegyesekkel 3–1-re legyőzte Japánt a katari világbajnokságon, és bejutott a torna negyeddöntőjébe.

 

A mérkőzés összefoglalója

 

KEZDŐCSAPATOK
Hamarosan megjelennek a mérkőzésre vonatkozó információk.
 

Nem mondhatni, hogy a csapatok nagyon egymásnak mentek volna az első félidőben, egészen a játékrész hajrájáig mindössze egyetlen kaput is eltaláló lövést láthattak a nézők, ez Ivan Perisic nevéhez fűződik, aki a nyolcadik percben közvetlen közelről, ugyanakkor kiszorított helyzetből próbálkozott, lövését azonban Gonda Suicsi kapus bravúrral védeni tudta.

A 43. percben aztán egy japán beadás után vezetést szerzett az ázsiai együttes – Maeda Daizen volt, aki a visszatett labdára a leggyorsabban csapott le, s négy méterről a kapu közepébe bombázott.

Az 55. percben tulajdonképpen a semmiből jött az egyenlítés: Dejan Lovren csavart be a jobb szélről, Perisic pedig tizenhárom(!) méterről, mesteri pontossággal fejelt a bal alsó sarokba.

Perisicnek ez volt a 33. gólja a horvát válogatottban, amivel beérte az örökranglista második helyén Mario Mandzukicot, s már csak a legendás Davor Suker előzi meg (45).

Nem sokkal később jött egy veszélyes japán, majd egy horvát távoli lövés is (utóbbi Luka Modrictól), mindkettőnél nagyot kellett dolgoznia a kapusoknak.

A rendes játékidőben már nem esett több találat, így következhetett a kétszer tizenöt perces hosszabbítás.

A ráadásban a két csapat érezhetően biztonsági játékra váltott, a 99. percben pedig Zlatko Dalic szövetségi kapitány némileg meglepetésre úgy határozott, lehozza Modricot, megkockáztatva ezzel, hogy a Real Madrid legendája pályafutása utolsó vb-meccsét játssza.

A 105. percben egy kontra végén Kaoru Mitoma bombázott 17 méterről, ám a kapu közepe felé tartó lövést Dominik Livakovic hárította.

Mivel a plusz fél óra sem hozott döntést, jöhettek a tizenegyesek: ebben Horvátország volt a higgadtabb, Livakovic lett a hős, miután három(!) japán tizenegyest is védett, így Dalicék 3–1-re nyertek és bejutottak a katari világbajnokság negyeddöntőjébe, ahol Brazília vagy Dél-Korea lesz az ellenfelük.

A vb-k történetében egyébként Livakovic lett az első kapus, aki a tizenegyespárbaj során az első két kísérletet egyaránt kivédte.

Hamarosan megjelennek a mérkőzésre vonatkozó információk.
Általános
Passzstatisztikák
Támadó
Védekező
Szabálytalanságok
Teljes mérkőzés
Első félidő
Második félidő
 
Eredmény, nyolcaddöntő
Japán-Horvátország 1-1 (1-0, 1-1, 1-1) – tizenegyesekkel: 1-3
al-Vakra, al-Dzsanub Stadion, 42 523 néző, v.: Ismail Elfath (amerikai)
gólszerzők: Maeda (43.), illetve Perisic (55.)
sárga lap: Kovacic (90.), Barisic (116.)
Japán:
Gonda Suicsi – Tomijaszu Takehiro, Josida Maja, Tanigucsi Sogo – Ito Junya, Endo Vataru, Morita Hidemasza (Tanaka Ao, 106.), Nagatomo Juto (Mitoma Karu, 64.) – Doan Ricu (Minamino Takumi, 87.), Maeda Dajzen (Aszano Takuma, 64.), Kamada Dajcsi (Szakaj Hiroki, 75.)
Horvátország:
Dominik Livakovic – Josip Juranovic, Dejan Lovren, Josko Gvardiol, Borna Barisic – Mateo Kovacic (Nikola Vlasic, 99.), Marcelo Brozovic, Luka Modric (Lovro Majer, 99.) – Andrej Kramaric (Mario Pasalic, 68.), Bruno Petkovic (Ante Budimir, 62.; Marko Livaja, 106.), Ivan Perisic (Mislav Orsic, 106.)
Borítókép: EPA/Neil Hall

További tartalmak