search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

Mbappé végre megszólalt: szándékosan hagyott ott több kötelező interjút, inkább kifizeti a FIFA pénzbüntetését

m4sport.hu
Szombat este Kylian Mbappét választották a Franciaország-Lengyelország (3-1) vb-nyolcaddöntő legjobb játékosának. Nem meglepő, hiszen két góllal és egy gólpasszal vette ki a részét a magabiztos sikerből. A lefújás után, ha nem is közvetlenül, de következett még egy nagy pillanat: a PSG sztárja a torna kezdete óta először szóba állt a sajtó képviselőivel.

Pedig már többször is meg kellett volna tennie, a csoportkörben Dánia és Ausztrália ellen szintén a meccs legjobbjának választották, a FIFA szabályai szerint pedig a díjazott játékosnak kötelező interjút adnia. Ha nem teszi, megbüntetik válogatottja szövetségét.

„Tudom, hogy sok kérdés merült fel azzal kapcsolatban, miért nem nyilatkozom. Ez nem az újságírók vagy az emberek ellen szólt, egyszerűen úgy érzem, csak saját magamra és a teljesítményemre szeretnék fókuszálni, 100%-ban a világbajnokságra, semmi másra nem akarok energiát pazarolni. Ezért nem álltam a kamerák elé” – tisztázta vasárnapi sajtótájékoztatóján, miért nem szólalt meg eddig Katarban.

„Nemrég tudtam meg, hogy az elmaradt kötelező interjúk miatt a francia szövetséget büntetik meg. Természetesen átvállalom, a személyes döntésem miatt ne a szövetség fizessen” – jelentette ki nagyvonalúan.

Mbappét egyébként minden eddigi meccs embere fotón úgy tartja a serleget, hogy ne látszon a díjat szponzoráló Budweiser neve. Ennek oka a L’Équipe szerint, hogy Mbappé nem szeretné, ha a neve bármilyen módon összefüggésbe kerülne a sörgyárral, ugyanis szerinte a példakép-státuszával nem egyeztethető össze, hogy alkoholt reklámozzon.

Vezetésével a címvédő francia válogatott rendkívül meggyőző teljesítménnyel menetel a katari világbajnokságon, Mbappé pedig öt találattal vezető a góllövőlistát, emellett két gólpassza is van.

Teljesítményéről mindent elárul, hogy már most több vb-gólja van (9), mint Cristiano Ronaldónak (8) és ugyanannyi, mint Lionel Messinek. De még csak 23 éves.

EPA/Noushad Thekkayil

„Már-már megszállottan szeretném az újabb világbajnoki címet, ez álmaim versenysorozata, szerencsésnek érzem magam, hogy itt lehetek. Ebben az évben minden szempontból erre a tornára építettem fel magam, mint fizikálisan és mentálisan. Tökélezesen készen akartam állni és egyelőre minden jó úton halad, de még mindig messze vagyunk céljaink elérésétől” – mondta.

A francia válogatott a nyolc között a Szenegált 3-0-s győzelemmel búcsúztató Angliával találkozik, a mérkőzést szombat este 20 órától rendezik.

Nyolcaddöntő
Hollandia NED
NED
Nézze vissza
3-1
Amerikai Egyesült Államok USA
USA
Argentína ARG
ARG
Nézze vissza
2-1
Ausztrália AUS
AUS
Franciaország FRA
FRA
Nézze vissza
3-1
Lengyelország POL
POL
Anglia ENG
ENG
Nézze vissza
3-0
Szenegál SEN
SEN
Japán JPN
JPN
Nézze vissza
1-1
Horvátország CRO
CRO
Rendes játékidő: 1 - 1
Hosszabbítás: 1 - 1
Tizenegyesekkel: 1 - 3
Brazília BRA
BRA
Nézze vissza
4-1
Koreai Köztársaság KOR
KOR
Marokkó MAR
MAR
Nézze vissza
0-0
Spanyolország ESP
ESP
Rendes játékidő: 0 - 0
Hosszabbítás: 0 - 0
Tizenegyesekkel: 3 - 0
Portugália POR
POR
Nézze vissza
6-1
Svájc SUI
SUI
 

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Már nem tekintenek messiásként Ronaldóra hazájában, kitennék a portugál kezdőből
Nehéz, már-már kínos szezonja van Cristiano Ronaldónak, akinek meggyűlt a baja eddigi csapatával, a Manchester Uniteddel, az edző, Erik ten Hag csak elvétve tette a Vörös Ördögök kezdőjébe. Legalább a portugál válogatottban otthonosan érezhette magát a csapat kapitányaként, egyértelmű vezérként. A világbajnokságon magabiztosan jutottak tovább csoportjukból, de a kis ország szurkolói úgy gondolják, a legkevésbé sem Ronaldónak köszönhetően.
Külföldi futball
Southgate Bellinghamet méltatta, Cissé kijózanító különbséget látott
A katari világbajnokságon a szenegáliakat vasárnap este 3-0-ra legyőző angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Gareth Southgate már a negyeddöntős ellenfélre, a címvédő franciákra koncentrál, míg az afrikai együttest irányító Aliou Cissé szerint kijózanító volt csapata és a rivális közötti különbség.
Külföldi futball
Harry Kane meglőtte első gólját a vébén, Anglia még mindig nem játszik vb-esélyes formában, de Szenegál nem jelentett gondot
Anglia ugyan már tizenkét gólt szerzett a világbajnokságon, amivel a legeredményesebb csapat a katari tornán, de mégsem mondhatnánk azt, hogy a vébé egyik fő esélyese lenne, ugyanis megint csak a mérkőzés bizonyos időszakaiban tudott jól játszani Gareth Southgate együttese, de így is 3-0-ra nyert Szenegál ellen. Harry Kane megelőzte Gary Linekert és megközelítette Wayne Rooneyt, ám a Háromoroszlánosok számára, hogy ténylegesen lehet-e reménykedni az "it's coming home"-ban majd a Franciaország elleni negyeddöntő során jön el az igazi próbatétel.
Külföldi futball
Scaloni szerint a játékosai arra születtek, hogy elviseljék a nyomást
Lionel Scaloni szövetségi kapitány szerint az argentin labdarúgó-válogatott játékosai arra születtek, hogy elviseljék azt a nyomást és feszültséget, amely az olyan kiélezett mérkőzéseken nehezedik rájuk, mint az ausztrál csapat ellen szombaton 2-1-re megnyert nyolcaddöntő a katari világbajnokságon.
Külföldi futball