search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

Morata: Én örülnék annak, ha Ronaldo vb-győztes lenne

m4sport.hu
Álvaró Morata jelenleg a második helyen áll a világbajnokság góllövőlistáján három góllal. A spanyol Diário Asnak adott nyilatkozatában arról beszélt, hogy szívesen elcserélné a gólkirályi címet azért, ha végül Spanyolország nyerné a világbajnokságot, ugyanakkor azt is bevallotta, örülne, ha korábbi csapattársa a Real Madridból és a Juventusból, Cristiano Ronaldo vb-győztesként távozna Katarból, függetlenül attól, hogy a negyeddöntőben ellenfélként találkozhatnak.

“Az én generációmból bárkit kérdeznek, azt fogja mondani, hogy Ronaldo és Messi is hihetetlenül nagy focista. Személyszerint és Neymart is szeretem, mert olyan dolgokat művel, amiért az emberek szeretik a labdarúgást. Aki csak szereti a focit, garantált, hogy megáll azért, hogy lássa, mit csinál éppen Messi, Cristiano vagy Neymar” – kezdte a nyilatkozatot annak tudatában, hogy a világbajnokságon még mind a három említett sztár lehet még ellenfele Katarban.

Ennek persze ő is tudatában van.

“Csak remélni tudom, hogy éppen rossz napjuk lesz, amikor velünk találkoznak. Ami engem illet, én örülnék annak, ha Cristiano megnyerné a világbajnokságot, mert hihetetlen pályafutás áll mögötte. Bár attól sem lennék szomorú, ha végül a másik kettőből valamelyik nyerné meg. hatalmas játékosokról beszélünk. Persze, mindennél jobb lenne, ha a végén ők gratulálnának nekünk a végén” – tette hozzá mosolyogva.

A góllövőlistát a francia Kylian Mbappé vezeti 5 góllal, nem kizárható, hogy a világbajnokság végén és ő marad az élen. A kérdésre, hogy a gólkirályi címnek vagy a világbajnoki trófeának örülne-e jobban a végén, egyértelmű választ adott.

“Akár biciklivel is elvinném az aranycipőt Franciaországig, ha ez azt jelentené, hogy végül mi nyerjük a világbajnokságot” – mondta.

Borítókép: ar-Rajján, 2022. december 1. A spanyol Álvaro Morata (k) gólt fejel a japán Gonda Suicsi kapujába a katari labdarúgó-világbajnokság harmadik fordulójában, az E csoportban játszott Japán-Spanyolország mérkőzésen az ar-rajjáni Halifa Stadionban 2022. december 1-jén. MTI/EPA/Ali Haider

További tartalmak