search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

A japán kapitány mély meghajlással köszönte meg a szurkolást

m4sport.hu
Nem csak a leglelkesebbek - és a kiesés után a legszomorúbbak - voltak a japán szurkolók, de a legtisztábbak is.

A japán válogatott 11-esekkel kikapott Horvátországtól a katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében, így búcsúzott a tornától. A találkozó után több játékos és szurkoló is elsírta magát, hiszen hiába előzték meg a csoportjukban Spanyolországot és Németországot is, a 2018-as tornához hasonlóan, ezúttal is a legjobb 16 között ért véget számukra a vb.

Morijaszu Hadzsime, a japán együttes szövetségi kapitánya miután megvigasztalta játékosait, odaállt a szurkolók elé és mély meghajlással fejezte ki háláját és elismerését a négy meccsen át tartó lelkes buzdítást. A japán szurkolók egyébként is kivívták a világ elismerését, hiszen az oroszországi vb-hez hasonlóan, ezúttal is minden meccset követően összeszedték a szemetet maguk után, míg a játékosok az öltözőt hagyták ott kitakarítva.

A japán együttes 1998 óta minden világbajnokságon részt vett és három csoportkörös búcsú mellett, negyedszer esett ki a nyolcaddöntőben. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Morijaszu nagyra értékelte csapatát: “A játékosok a japán futball új korszakát mutatták be. Megmutatták, milyen jól tudnak játszani egy ilyen nagy tornán, mint a világbajnokság. Remélem, ugyanazon az úton haladnak tovább, és úgy gondolom, hogy a japán futball tovább tud növekedni” – mondta a szakember.

“Négy éven keresztül minden nap keményen dolgoztunk, hogy áttörjük ezt a korlátot, de nem tudtuk elérni azt az eredményt, amit szerettünk volna. Nagyon nehéz elviselni” – mondta Maya Yoshida kapitány, egyike annak a három játékosnak, akik kihagyták a 11-est a horvátok ellen.

Nyolcaddöntő
Hollandia NED
NED
Amerikai Egyesült Államok USA
USA
Argentína ARG
ARG
Ausztrália AUS
AUS
Franciaország FRA
FRA
Lengyelország POL
POL
Anglia ENG
ENG
Szenegál SEN
SEN
Japán JPN
JPN
Horvátország CRO
CRO
Rendes játékidő: 1 - 1
Hosszabbítás: 1 - 1
Tizenegyesekkel: 1 - 3
Brazília BRA
BRA
Koreai Köztársaság KOR
KOR
Marokkó MAR
MAR
Spanyolország ESP
ESP
Rendes játékidő: 0 - 0
Hosszabbítás: 0 - 0
Tizenegyesekkel: 3 - 0
Portugália POR
POR
Svájc SUI
SUI
 

 

Borítókép: epa10350134 Head coach Hajime Moriyasu of Japan reacts after the FIFA World Cup 2022 round of 16 soccer match between Japan and Croatia at Al Janoub Stadium in Al Wakrah, Qatar, 05 December 2022. EPA/Friedemann Vogel

További tartalmak

Kapcsolódó hírek