search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

Luis Enrique: Ez az én felelősségem

mti
Luis Enrique, a spanyol válogatott szövetségi kapitánya a saját felelősségének tartja a Marokkó ellen elvesztett tizenegyespárbajt a katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében.

„Ez az én felelősségem – fogalmazott az 52 esztendős szakember, aki a találkozó előtt elárulta: korábban azt kérte játékosaitól, hogy ezerszer is gyakorolják a büntetőrúgást a klubcsapataiknál. – Én jelöltem ki az első három rúgót, és most is ugyanígy döntenék. Az egyetlen dolog, amit megváltoztatnék, hogy kivenném Bonót az ellenfél kapujából és egy másik hálóőrrel helyettesíteném” – utalt Luis Enrique a három spanyol tizenegyesből kettőt hárító marokkói kapusra.

A spanyol válogatott negyedszer búcsúzott tizenegyesek után a világbajnokságtól, sorozatban pedig másodszor: négy éve ugyancsak a nyolcaddöntőben kapott ki a házigazda oroszoktól.

A szövetségi kapitány méltatta csapatát, mint mondta, elégedett játékosaival, akik pályára vitték elképzelését és stílusát. A jövőjét firtató kérdésekre úgy válaszolt a spanyol nemzeti csapatot másodízben irányító Luis Enrique, hogy nem időszerű erről beszélni.

„Harcoltunk, boldoggá tettük a marokkói embereket. Történelmet írtunk – utalt az észak-afrikai válogatott kispadját augusztusban átvevő Valid Regragui arra, hogy az ország nemzeti csapata másodszor jutott el a nyolcaddöntőig, de először vette sikerrel azt.

A védő Dzsáváf el Jamik szerint annak tudatában léptek pályára, hogy Spanyolország nagyban függ a labdabirtoklásától, győzelmükkel pedig büszkévé tették az arab és afrikai futballt.

A története legnagyobb sikerét elérő Marokkó – Kamerun, Szenegál és Ghána után – negyedik afrikai csapatként jutott nyolc közé, elődjeihez hasonlóan rendes játékidőn túl.

Borítókép: Luis Enrique (Fotó: EPA/Friedemann Vogel)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Spanyolországot húsz éve sújtja a tizenegyespárbajok átka
A spanyol labdarúgó-válogatott a gól nélküli rendes játékidő után <a href="https://m4sport.hu/katar-foci-vb-2022/cikk/2022/12/06/oriasi-meglepetes-a-nyolcaddontoben-marokko-tizenegyesekkel-bucsuztatta-a-nagy-eselyes-spanyolokat">tizenegyespárbajban 3-0-ra alulmaradt Marokkóval szemben</a> a katari világbajnokság nyolcaddöntőjében. A La Furia Roja egyetlen büntetőt sem értékesített az afrikai csapat ellen, pedig Luis Enrique tavaly még úgy nyilatkozott, a lehetséges ítéletvégrehajtókkal egy év alatt ezer tizenegyest gyakoroltatott, ám ezúttal a kemény munka nem hozta meg a gyümölcsét.
Külföldi futball
Marco Rossi: Készen állunk egy vb-re
A magyar labdrúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a katari világbajnokság is bebizonyította, hogy a sportág szempontjából Európa a legfontosabb kontinens, így amelyik válogatott képes sikerrel venni egy európai sorozatot – mint tette azt a magyar csapat –, az készen áll a világbajnokság jelentette kihívásokra is.
Külföldi futball