search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

Óriási meglepetés a nyolcaddöntőben: Marokkó tizenegyesekkel búcsúztatta a nagy esélyes spanyolokat

m4sport.hu
A spanyol válogatott 0–0-s rendes játékidő, majd kétszer tizenöt perces hosszabbítás után tizenegyesekkel 3–0-ra kikapott Marokkótól a katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében, ezzel nagy meglepetésre búcsúzott a tornától.

 

A mérkőzés összefoglalója

KEZDŐCSAPATOK
Hamarosan megjelennek a mérkőzésre vonatkozó információk.
 

Nem meglepő módon hatalmas spanyol mezőnyfölényt hozott a mérkőzés, Luis Enrique együttese az első tizenöt percben már 80 százalékban birtokolta a labdát.

Ez azonban helyzetekben nem nagyon mutatkozott meg, az első, kaput is eltaláló kísérletre például 33 percet kellett várni, s az is egy távoli lövés volt, amit Unai Simón, a spanyolok kapusa magabiztosan védett. Érdekesség, hogy a játékrész hajrájában veszélyesebben futballozott az afrikai alakulat, a spanyolok ezzel szemben egyáltalán nem találták a rést ellenfelük masszív védelmén.

A második félidő a labdabirtoklást tekintve onnan folytatódott, ahol az első véget ért – Luis Enrique csapata türelmesen járatta a labdát, míg a marokkói fal visszahúzódott, s kontrajátékra rendezkedett be.

Nem mondhatni, hogy az etap bővelkedett volna az izgalmakban, az egyetlen kísérletet az 54. perc hozta el: egy szabadrúgás után Dani Olmo tekert a tizenhatos sarkáról, Bono azonban figyelt, így ki tudta ütni a léc alá tartó labdát. A hosszabbítás hajrájában Olmo szabadrúgásánál ismét Bonónak kellett figyelnie – ezzel véget is ért a rendes játékidő, s mivel az eredményjelzőn továbbra is 0–0 állt, következhetett a kétszer tizenöt perces ráadás.

A hosszabbítás, sőt, a találkozó talán legnagyobb helyzete a 104. percben jött, amivel Marokkó el is dönthette volna a továbbjutás sorsát: Valid Seddira került ziccerbe, hét méterről próbálkozott laposan, de Simón bravúrral védett. Az utolsó pillanatokban aztán Antonio Sarabia találta el közvetlen közelről a kapufát, így nem tudta lezárni a mérkőzést.

Noha Spanyolország egészen félelmetes mennyiségű, egészen pontosan 1019(!) darab passzal fejezte be a 120 percet (a marokkóiaknál ezzel szemben ez a szám csak 304 volt), gólt nem sikerült lőnie, így jöhetett a tizenegyespárbaj.

A spanyoloknál az épp a büntetőkre becserélt Sarabia egyből kapufát lőtt, Carlos Soler rögtön utána a kapusba vágta a labdát – a harmadik marokkói tizenegyest Simón hárította, utána viszont Sergio Busquets is rontott, a mindent eldöntő kísérletet aztán Asraf Hakimi bepanenkázta, amivel Marokkó kiejtette a végső sikerre is esélyes Spanyolországot, s bejutott a negyeddöntőbe.

Az utolsóként talpon maradt afrikai válogatott a szombati negyeddöntőben a kedd (ma) esti Portugália–Svájc párharc továbbjutójával találkozik.

Eredmény, nyolcaddöntő
Marokkó-Spanyolország 0-0 – tizenegyesekkel: 3-0
al-Rajjan, Egyetemvárosi Stadion, 44 667 néző, v.: Fernando Rapallini (argentin)
sárga lap: Száisz (90.), illetve Laporte (77.)
Marokkó:
Jásszina Bono – Asráf Hakimi, Nájef Aguerd (Dzsáváf el Jamik, 84.), Romain Száisz, Nusszáir Mazrauj (Jahja Attiát-allah, 82.) – Azzedine Unahi (Badr Benun, 120.), Szofjan Amrabat, Szelim Amallah (Valid Cseddira, 82.) – Hakim Zijecs, Jusszef En Nesziri (Abdelhamid Szabíri, 82.), Szofiane Bufal (Abde Ezzalzuli, 66.)
Spanyolország:
Unai Simón – Marcos Llorente, Rodri, Aymeric Laporte, Jordi Alba (Alejandro Balde, 98.) – Gavi (Carlos Soler, 63.), Sergio Busquets, Pedri – Ferran Torres (Nico Williams, 75.; Pablo Sarabia, 118.), Marco Asensio (Álvaro Morata, 63.), Dani Olmo (Ansu Fati, 98.)

STATISZTIKÁK
Hamarosan megjelennek a mérkőzésre vonatkozó információk.
Általános
Passzstatisztikák
Támadó
Védekező
Szabálytalanságok
Teljes mérkőzés
Első félidő
Második félidő
 
ÁGRAJZ
Nyolcaddöntő
Hollandia NED
NED
Amerikai Egyesült Államok USA
USA
Argentína ARG
ARG
Ausztrália AUS
AUS
Franciaország FRA
FRA
Lengyelország POL
POL
Anglia ENG
ENG
Szenegál SEN
SEN
Japán JPN
JPN
Horvátország CRO
CRO
Rendes játékidő: 1 - 1
Hosszabbítás: 1 - 1
Tizenegyesekkel: 1 - 3
Brazília BRA
BRA
Koreai Köztársaság KOR
KOR
Marokkó MAR
MAR
Spanyolország ESP
ESP
Rendes játékidő: 0 - 0
Hosszabbítás: 0 - 0
Tizenegyesekkel: 3 - 0
Portugália POR
POR
Svájc SUI
SUI
 

 

 

Borítókép: EPA/Tolga Bozoglu

További tartalmak