search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

Tizenkilenc játékosnak van veszélyben a vb-elődöntős szereplése

m4sport.hu
Aki megkapja a második sárgáját a negyeddöntőben, annak ki kell hagynia az elődöntőt. A legtöbben a portugálok közül veszélyeztetettek.

Pénteken Horvátország-Brazília és Hollandia-Argentína, míg szombaton Marokkó-Portugália és Anglia-Franciaország negyeddöntőkkel folytatódik a katari labdarúgó világbajnokság. Valamennyi érdekelt labdarúgó elszántan készül a találkozókra, de vannak köztük páran, akiknek a szokottnál is jobban kell figyelniük.

Ennek oka, hogy a tornán két sárga lap egymeccses eltiltáshoz vezet. Jelenleg 19 olyan labdarúgó van, akik ha lapot kapnak, és csapatuk továbbjut, nem lehet ott az elődöntőben. A legnyugodtabbak az angolok lehetnek, hiszen náluk még senki nem kapott sárga lapos figyelmeztetést a tornán, így senki nincs veszélyben. Az ellenük készülő, egyre jobb formába lendülő franciáknál két játékosnak, Aurelien Tchouameninek és Jules Koundénak kell óvatosnak lennie.

A legtöbben (öten) a gólzáporral a nyolc közé jutó portugáloktól vannak veszélyeztetve, hiszen Bruno Fernandes, Danilo Pereira, Ruben Neves, Joao Felix és Ruben Dias is egy lapra vannak az eltiltástól. Ellenfelüknél, a spanyolokat búcsúztató Marokkónál hárman, Sofyan Amrabat, Abdelhamid Sabiri és Romain Saiss félhet egy esetleges kimaradástól a négy között.

A pénteki párharcok közül a japánokat búcsúztató legutóbbi ezüstérmes horvátoknál Luka Modric és Dejan Lovren kapott eddig sárga lapot, mindkettejük kiesése egyenként is komoly érvágás lenne. A torna legnagyobb esélyesének tartott és a vb-n egyedüliként eddig valamennyi játékosát kipróbáló braziloknál Fred, Eder Militao és Bruno Guimaraes maradhat le az elődöntőről, ha sárgát kap a horvátok elleni továbbjutás esetén.

A párharc győztesére akár Lionel Messi Argentínája is várhat a négy között, náluk Gonzalo Montielt és Marcos Acunát fenyegeti eltiltás, míg az ellenfél hollandoknál két meghatározó játékos, Nathan Ake és Matthijs de Ligt az, akinek megfontoltan kell belemennie egy-egy párharcba.

Az elődöntőben már tiszta lappal lépnek pályára a játékosok, így a legjobb négy közé kerülő csapatok labdarúgói közül csak annak kell kihagynia a döntőt vagy a bronzmeccset, akit kiállítanak.

Negyeddöntő
Horvátország CRO
CRO
Nézze vissza
0-0
Brazília BRA
BRA
Rendes játékidő: 0 - 0
Hosszabbítás: 1 - 1
Tizenegyesekkel: 4 - 2
Hollandia NED
NED
Nézze vissza
2-2
Argentína ARG
ARG
Rendes játékidő: 2 - 2
Hosszabbítás: 2 - 2
Tizenegyesekkel: 3 - 4
Marokkó MAR
MAR
Nézze vissza
1-0
Portugália POR
POR
Anglia ENG
ENG
Nézze vissza
1-2
Franciaország FRA
FRA
 
Borítókép: EPA/Abedin Taherkenareh

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Futóbolondok a nyolcaddöntőkben: Luis Enriquét lenyűgözte a marokkói nyolcas
A katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében Marokkó némi meglepetésre tizenegyesekkel búcsúztatta Spanyolországot. Luis Enrique, a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón külön kiemelte az észak-afrikaiak nyolcasát, Azzedine Ounahit, aki elképesztően nagy munkát végzett a hispánok ellen. Ugyanakkor volt, más, aki a nyolc közé jutásért még nála is többet futott.
Külföldi futball
Mesterhármassal rúgta be a világbajnokság ajtaját – de ki is Goncalo Ramos, aki Cristiano Ronaldo helyén brillírozott?
A portugál válogatott szövetségi kapitánya, Fernando Santos bátor döntésre szánta el magát a Svájc ellen vívott nyolcaddöntő előtt: kihagyta kezdőcsapatából az ikont, Cristiano Ronaldót és helyére a 21 éves, háromszoros válogatott Goncalo Ramost nevezte, aki ráadásul először lépett pályára kezdőként portugál mezben. Látványosan hálálta meg a bizalmat – remek mesterhármast szerzett, ráadásul egy gólpasszt is kiosztott csapata 6–1-re <a href="https://m4sport.hu/katar-foci-vb-2022/cikk/2022/12/06/cristiano-ronaldo-nelkul-remekelt-a-portugal-valogatott-amely-kiutotte-svajcot-es-bejutott-a-negyeddontobe" target="_blank" rel="noopener">megnyert</a> találkozóján.
Külföldi futball