search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

A 2024-es Eb-ig biztosan Hansi Flick irányítja a német válogatottat

m4sport.hu
A szakember azt szeretné, ha a 2024-es Eb-n egész Németország ismét a válogatott mögé állna.

Hansi Flick marad a katari labdarúgó-világbajnokságon a csoportkörben búcsúzott német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Szerdán Bernd Neuendorf, a DFB elnöke és Hans-Joachim Watzke, a DFL felügyelőbizottságának elnöke és a DFB alelnöke találkozott Flickkel egy válságbeszélgetésre.

Ezt követően a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) közleményben tudatta, továbbra is bíznak a trénerben, akinek mostantól az a legfontosabb feladata, hogy felkészítse az együttest a 2024-es Európa-bajnokságra, amelynek Németország lesz a házigazdája.

Mindketten meg vagyunk győződve arról, hogy a 2024-es hazai rendezésű Európa-bajnokság nagyszerű lehetőséget jelent a németországi futball számára. Célunk, hogy ez a torna egy jelentős sportsiker legyen. Teljesen bízunk Hansi Flickben, hogy csapatával együtt úrrá lesz ezen a kihíváson” – mondta Neuendorf.

Az edzői csapatom és én optimistán tekintünk a hazai Eb-re. Csapatként sokkal többre vagyunk képesek, mint amit Katarban mutattunk. Ott elszalasztottunk egy nagyszerű lehetőséget, és le fogjuk vonni a tanulságokat. Mindannyian azt szeretnénk, hogy a 2024-es Eb-n egész Németország ismét a válogatott mögé álljon” – nyilatkozta az 57 éves Flick, aki tavaly augusztus óta irányítja a Nationalelfet.

Amikor bemutatták, mint a válogatott új edzőjét, a szurkolók és a DFB álommegoldásának tekintette a csalódást keltő 2018-as világbajnokság és a tavalyi Európa-bajnokság után. De a katari vb-n elszenvedett csalódás után, egy több mint 500 000 résztvevő bevonásával készült felmérésben mindössze 46 százalék mondta azt, hogy szeretné, ha maradna. 

Olver Bierhoff hétfőn bontotta fel szerződését a Német Labdarúgó Szövetséggel. Az 54 éves egykori játékos szerződése 2024-ig szólt volna. Végül 18 év után távozott posztjáról, ahol előbb a válogatott menedzsereként, majd igazgatójaként dolgozott.

Borítókép: EPA/Alexander Hassenstein/Pool

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Klinsmann: Németország nem érdemelte meg a továbbjutást
A játékosként 108-szoros válogatott Jürgen Klinsmann, a német labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya óriási csalódásnak nevezte, hogy a Nationalelf a csoportkörben búcsúzni kényszerült a katari világbajnokságtól, ugyanakkor kijelentette, hogy az együttes nem érdemelte meg a nyolcaddöntőbe kerülést.
Külföldi futball