search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

Futóbolondok a nyolcaddöntőkben: Luis Enriquét lenyűgözte a marokkói nyolcas

m4sport.hu
A katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében Marokkó némi meglepetésre tizenegyesekkel búcsúztatta Spanyolországot. Luis Enrique, a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón külön kiemelte az észak-afrikaiak nyolcasát, Azzedine Ounahit, aki elképesztően nagy munkát végzett a hispánok ellen. Ugyanakkor volt, más, aki a nyolc közé jutásért még nála is többet futott.

A Marokkó-Spanyolország mérkőzést követő sajtótájékoztatón az európai válogatott szövetségi kapitányát, Luis Enriquét megkérdezték, mi a véleménye a ellenfél játékosasiról, kinek a játéka volt meggyőző, meglépő a számára.

A spanyol mester nem sokáig habozott a válasszal, a 22 éves Azzedine Ounahit emelte ki, aki a francia Angers játékosa.

„Engem nagyon meglepett a marokkóiak nyolcasa, bocsássanak meg, de most nem jut eszembe a neve. Anyám! Honnan jött ez a srác? Nagyon jól játszott és egy pillanatra sem állt le a futással… Káprázatos” – dicsérte az ellenfél középpályását, aki a 120 perces összecsapáson 14,71 kilométert futott.

Nem akármilyen pályát futott be a 22 éves marokkói. 2021 nyarán igazolt az Angers-hez a francia harmadosztályban szereplő US Avranches csapatától, 350 ezer euróért. Vagyis, a legmagasabb szinten mindössze másfél éve játszik, ráadásul a Ligue 1 sereghajtójánál.

A Transfermarkt jelenleg 3,5 millió euróra becsüli az értékét, de nem lenne meglepő,ha a vb után ez jelentősen emelkedne.

Volt, aki jelentősen túltett Ounahi futóteljesítményén a 16 között, nevezetesen a 30 éves horvát Marcelo Brozovic, aki a Japán elleni ugyancsak hosszabbításos meccsen 16,64 kilométert futott. Ezt az adatot a Horvát Labdarúgó Szövetség osztotta meg azt a kérdést feltéve, vajon világcsúcsról beszélünk-e esetében.

A posztot egy vicces felütéssel zárták: „A mendemondák szerint látták Doha utcáin. Még mindig futott.”

A marokkóiakhoz hasonlóan a horvátok is tizenegyespárbajt követően jutottak a legjobb nyolc közé.

Borítókép: Azzedine Ounahi és Pedri (Fotó: EPA/Mohamed Messara)

További tartalmak