search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

Cristiano Ronaldóék sem tudták feltörni a marokkói reteszt, az afrikai együttesnek egy villanás is elég volt az elődöntőbe jutáshoz

m4sport.hu
A marokkói válogatott 1–0-ra legyőzte Portugáliát a katari labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében, sikerével pedig bejutott a torna elődöntőjébe.

 

A mérkőzés összefoglalója

Pepe: Dühösek vagyunk, mert nem hagytak minket játszani

Cristiano Ronaldo könnyei a mérkőzés után

Fernando Santos, a portugálok kapitánya ezúttal sem nevezte a kezdőcsapatba Cristiano Ronaldot, a helyén az előző találkozón mesterhármast jegyző Goncalo Ramos volt a pályán.

KEZDŐCSAPATOK
Hamarosan megjelennek a mérkőzésre vonatkozó információk.
 

A mérkőzés első helyzetére az ötödik percig kellett várni, egy szabadrúgásnál Bruno Fernandes csavart középre a jobb szélről, Joao Félix pedig hat méterről a bal alsó felé bólintott – Jaszin Bono kapus jó helyen volt, fontos védést mutatott be a fejesnél. Nem sokkal később, egy szöglet után már Juszef en-Nesziri fejelt kapu fölé.

A folytatásban a két együttes főként távoli kísérletekkel próbálkozott, a játékrész hajrájában aztán láthattuk a találkozó első gólját is – a 42. percben Jahia Attijat Allah adott középre a bal oldalról, Diogo Costa, a portugálok kapusa nagyon rosszul jött ki, en-Nesziri ezt kihasználva hat méterről a kapu közepébe bólintott.

En-Nesziri az első marokkói játékos, aki három gólt is szerzett világbajnoki meccseken.

Nem sokkal az afrikai villanás után Fernandes találta el a kapufát kiszorított helyzetből.

A második félidő elején Hakim Zijes szabadrúgásánál már Costának kellett nagyot védenie. Az 51. percben Santos kapitány kettős cserét ejtett meg, Joao Cancelo mellett a szurkolók által várt Cristiano Ronaldo is beállt a portugál csapatba.

CR a 196. alkalommal lépett pályára a nemzeti csapatban, ezzel beállította a kuvaiti Bader al-Mutava válogatottsági rekordját.

A folytatásban Marokkó visszább húzódott, átengedte a területet a portugáloknak, kontrajátékra berendezkedve – Santos alakulata kapujához is szegezte ellenfelét. Fernandes a 64. percben 16-ról mintegy fél méterrel bombázott el a léc fölött.

Érdekesség, hogy a helyzetei ellenére Portugália a nyolcvanadik percig mindössze egyetlen, kaput is eltaláló lövést tudott felmutatni.

A 82. percben Ronaldo tette le szépen a labdát Félixnek, aki tizenöt méterről óriási löketet eresztett meg, a jobb felső felé tartó labdát bravúrral ütötte fölé Bono. A ráadás második percében Ronaldo előtt adódott lehetőség, a szupersztár bal alsó felé tartó kísérleténél ismét Bonónak kellett nagyot védenie.

Valid Csedira, a marokkóiak csereként beállt támadója azért még tartogatott némi izgalmat a hajrára, s végrehajtotta azt a bravúrt, hogy a 91. és a 93. perc között két sárga lapot is összeszedett, amivel kiállíttatta magát.

A 97. percben Pepe fejelt mellé ajtó-ablak helyzetben néhány méterről – Marokkó végül ki tudta húzni az utolsó perceket, s 1–0-ra legyőzte Portugáliát, amivel története során első ízben bejutott a világbajnokság elődöntőjébe.

STATISZTIKÁK
Hamarosan megjelennek a mérkőzésre vonatkozó információk.
Általános
Passzstatisztikák
Támadó
Védekező
Szabálytalanságok
Teljes mérkőzés
Első félidő
Második félidő
 

A marokkói lett 1990 óta az első olyan gárda, amely mindössze öt rúgott góllal bejutott egy vb-n a legjobb négy közé.

Eredmény, negyeddöntő
Marokkó-Portugália 1-0 (1-0)
Doha (al-Tumama Stadion), 44 198 néző, v.: Facundo Tello (argentin)
gólszerző: en-Neszjiri (42.)
sárga lap: Dari (70.), Cseddira (91., 93.), illetve Vitinha (87.)
kiállítva: Cseddira (93.)
Marokkó:
Jásszina Bono – Asráf Hakimi, Dzsáváf el-Jamik, Romain Száisz (Asráf Dari, 57.), Jahja Attiát-allah – Azzedine Unahi, Szofjan Amrabat, Szelim Amallah (Valid Csedira, 65.) – Hakim Zijecs (Zakaria Abuhlal, 82., Jusszef en-Neszjiri (Badr Benun, 65.), Szofiane Bufal (Jahja Dzsábrán, 82.)
Portugália:
Diogo Costa – Diogo Dalot (Ricardo Horta, 79.), Pepe, Rúben Dias, Raphael Guerreiro (Joao Cancelo, 51.) – Bernardo Silva, Rúben Neves (Cristiano Ronaldo, 51.), Otávio (Vitinha, 69.)- Bruno Fernandes, Goncalo Ramos (Rafael Leao, 69.), Joao Félix

 

Borítókép: EPA/Georgi Licovski

További tartalmak