search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

A portugál lapok gyászolnak, a franciák ünnepelnek, az angolok a kiesés ellenére dicsérnek

MTI
A könnyeivel küszködő Cristiano Ronaldo megtestesítette annak az országnak a fájdalmát, amelyik azt hitte, hogy világbajnok lehet.

Az angol lapok megdicsérték a csapat helytállását, a portugálok gyászhangulatról írtak, a francia médiumok pedig kicsikart sikert emlegettek a katari labdarúgó-világbajnokság szombati negyeddöntőinek a másnapján. A játéknap első mérkőzésén Marokkó meglepetésre 1-0-ra legyőzte Portugáliát, majd a címvédő franciák 2-1-re verték az angolokat. A két győztes egymással csap össze szerdán.

Portugália:
A Bola:
“Portugália könnyekben. A válogatott búcsúzott a negyeddöntőben, a síró Cristiano Ronaldo pedig megtestesítette annak az országnak a fájdalmát, amelyik azt hitte, hogy világbajnok lehet.”
Record:
“Szomorú vég. A mélyálomból a végső kétségbeesésig.”
Publico:
“Ezzel véget ért egy korszak a selacao számára?”
Diario de Noticias:
“Viszlát, vb! Ronaldo nem tudta visszafogni a könnyeit. Mi lesz most, Fernando Santos?”

Anglia:
BBC:
“Brutális végkifejlet, a háromoroszlánosok fájdalmas búcsúja.”
Daily Mirror:
“Az angoloknak mindig van kifogásuk a vb-kiesésre, de ez a franciáktól elszenvedett vereség nem szégyen.”
Daily Star:
“A futball nem tér haza.”
The Sun:
“Harry fájdalma. A bátor Kane-nek meg kell küzdenie a könnyekkel, miután Anglia alulmaradt a franciákkal szemben.”
Daily Mail:
“Hogy hagyhatná el Gareth Soutgate kapitány ezt a csapatot? Biztosan megszakadt a szíve, de az ő vezetésével a háromoroszlánosok egy ócska cirkuszi produkcióból igazi futballnagyhatalommá váltak.”
Guardian:
“Mindenünket feltettük volna Kane büntetőjére. Végül mégis a könnyeivel küszködött.”

Franciaország:
RMC:
“A kékek szenvedtek, de ott lesznek az elődöntőben Marokkó ellen. Az álom folytatódik, és a franciák Olivier Giroud mentő találatának és Hugo Lloris parádés védéseinek köszönhetően legyőzték az angolokat.”
Le Monde:
“A vb első igazi tesztjét a franciák győztesen teljesítették, nem kis szenvedés árán. A döntőért Marokkóval kell megküzdenünk.”
L’Equipe:
“Micsoda szerencse! Az utolsó pillanatig feszült meccsen végül sikerült elbúcsúztatni az angolokat. Szerdán a vb legnagyobb szenzációját okozó csapat következik.”

Borítókép: A francia játékosok ünnepelnek a katari labdarúgó-világbajnokság Anglia-Franciaország negyeddöntő mérkőzése után. MTI/EPA/Tolga Bozoglu

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A marokkói kapitány tovább szeretne álmodni
Valid Regragui, a marokkói labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya egy álom megvalósulásáról beszélt az után, hogy csapata szombaton 1-0-ra legyőzte a portugál együttest, ezzel elődöntőbe jutott a katari világbajnokságon.
Cikkek