search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

Horvátországnak esélye sem volt – Messiék simán vb-döntősök, és már csak egy lépés választja el őket a végső sikertől

m4sport.hu
Az argentin válogatott 3–0-ra legyőzte Horvátországot a katari labdarúgó-világbajnokság elődöntőjében, s bejutott a torna fináléjába, ahol a címvédő francia alakulat vagy a meglepetéscsapat Marokkó lesz az ellenfele.

 

A mérkőzés összefoglalója

KEZDŐCSAPATOK
Hamarosan megjelennek a mérkőzésre vonatkozó információk.
 

A mérkőzés első lehetőségére a 25. percig kellett várni, ekkor Enzo Fernández szánta el magát lövésre 23 méterről, a bal alsó felé tartó labdát Dominik Livakovic ha nem is könnyen, de fogni tudta. Horvátország birtokolta többet a labdát, a vezetést mégis Argentína szerezte meg – a 34. percben Dejan Lovren hibája után Julián Álvarez került ziccerbe, Livakovic pedig csak szabálytalanul tudta megállítani.

A megítélt büntetőt Lionel Messi nem is hibázta el, a 35 esztendős klasszis kíméletlenül a bal felsőbe bombázott.

Ez volt Messi 11. vb-gólja, amivel már egyedül vezeti az argentin örökranglistát.

Hat perccel később már Álvarez ünnepelhetett, a Manchester City támadója 40 méteren át cipelhette a labdát, majd kihasználta a felmenteni nem tudó horvát védők szerencsétlenkedését, s hat méterről a kapu jobb oldalába lőtt.

A játékrész hajrájában Alexis Mac Allister bólintott egy szöglet után, Livakovicnak hatalmas bravúrt kellett bemutatnia, hogy kiüsse a gólvonalról a bal alsó felé tartó labdát.

A második félidő is horvát mezőnyfölénnyel kezdődött, de Messiék vissza is álltak védekezni, váltva kontrajátékra – Luka Modricék ettől függetlenül sokáig csak a labdabirtoklásban tudtak előnyt kiharcolni, amit jól mutat, hogy a 73. percig még kaput eltalálő lövésük sem volt.

Mindeközben Messi az 57. percben közel járt második találatához, a 68. percben aztán már egy gyönyörű szóló végén kiosztott egy gólpasszt – Álvarez az ötösnél olyan passzt kapott Messitől, ami után csak az üres kapuba kellett belsőznie.

Hiába küzdött becsülettel, Horvátország még szépíteni sem tudott a folytatásban.

Az argentin együttes végül a vártnál sokkal könnyebben, 3–0-ra legyőzte a horvátokat, így bejutott a vb-döntőbe – Lionel Messi a második fináléját játszhatja pályafutása során, legutóbb 2014-ben Németország, s Mario Götze tréfálta meg a dél-amerikai alakulatot.

Az argentinok történetük hatodik vb-döntőjükre készülhetnek: 1978-ban és 1986-ban arany, 1930-ban, 1990-ben és 2014-ben ezüstérmet szereztek.

Messi: Bebizonyítottuk, hogy hatalmas csapat vagyunk

STATISZTIKÁK
Hamarosan megjelennek a mérkőzésre vonatkozó információk.
Általános
Passzstatisztikák
Támadó
Védekező
Szabálytalanságok
Teljes mérkőzés
Első félidő
Második félidő
 

Elődöntő
Argentína-Horvátország 3-0 (2-0)
Luszail, 88 966 néző, v.: Daniele Orsato (olasz)
 gólszerzők: Messi (34., 11-esből), Álvarez (39., 69.)
sárga lap: Romero (68.), Otamendi (71.) illetve Kovacic (32.), Livakovic (32.)
Horvátország:
Dominik Livakovic – Josip Juranovic, Dejan Lovren, Josko Gvardiol, Borna Sosa (Mislav Orsic, a szünetben) – Luka Modric (Lovro Majer, 81.), Marcelo Brozovic (Bruno Petkovic, 50.), Mateo Kovacic – Mario Pasalic (Nikola Vlasic, a szünetben), Andrej Kramaric (Marko Livaja, 72.), Ivan Perisic
Argentína:
Emiliano Martínez – Nahuel Molina (Juan Foyth, 86.), Cristian Romero, Nicolas Otamendi, Nicolas Tagliafico – Rodrigo De Paul (Exequiel Palacios, 74.), Enzo Fernández, Leandro Paredes (Lisandro Martínez, 62.), Alexis Mac Allister (Ángel Correa, 86.) – Lionel Messi, Julian Álvarez (Paulo Dybala, 74.)

 

Borítókép: EPA/Tolga Bozoglu

További tartalmak