search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

Nagyot bukott az angol cég, amely 18 000 „vb-győztes” pólót vásárolt

m4sport.hu
30 fontért szerették volna adni, most a szurkolókat kérik, hogy vegyék, és emlékeztesse őket arra, milyen jól játszott csapatuk a vb-n.

Egy dorseti székhelyű cég jelentős veszteséggel néz szembe, miután 18 000 pólót vásárolt, amelyeken a következő felirat szerepel: „Anglia, 2022-es világbajnokság győztesei. Végre itthon van”.
A tulajdonos Karl Baxter remek üzleti lehetőséget látott a pólókban, abban bízva, hogy Gareth Southgate csapata emeli fel a vb-trófeát. Anglia azonban szombaton kiesett a katari tornáról, miután a negyeddöntőben 2-1-es vereséget szenvedett Franciaországtól.

Az independent.ie szerint Baxter a pólókat darabonként 29,99 fontért szerette volna eladni, de most kénytelen lesz alacsonyabb áron árúba bocsátani. „Nagyon lenyűgözött Anglia katari teljesítménye, és biztos voltam benne, hogy megnyerik a tornát. Amikor megkeresett egy szállító, hogy eladja a pólókat, egyszerűen nem tudtam nemet mondani. Teljesen le vagyok sújtva, hogy Anglia kiesett a világbajnokságról” – mondta Baxter egy sajtóközleményben.

Elmondta, nem tudja, hogy mit csináljon a rajta maradt mezekkel, ezért a szurkolókhoz fordult. „Szeretném megkérni az angol szurkolókat, hogy vásároljanak a mezekből, hogy őrizzék meg a történelem darabjaként, és emlékeztesse őket arra, milyen jól játszott csapatunk a vb-n. Bár nem nyertek, az én szememben még mindig nyertesek” – próbált a hazafias érzelmekre hatni.

A negyeddöntőben Aurelien Tchouameni távoli találata után szerzett vezetést Franciaország, de Harry Kane tizenegyesből egyenlített. Giroud fejesével ismét a címvédő került előnybe, majd a hajrában Kane kihagyott egy büntetőt, ami hosszabbítást érhetett volna. Így azonban Anglia továbbra is arra vár, hogy 1966 után újabb Eb-, vagy vb-trófeát nyerjen.

Negyeddöntő
Horvátország CRO
CRO
Nézze vissza
0-0
Brazília BRA
BRA
Rendes játékidő: 0 - 0
Hosszabbítás: 1 - 1
Tizenegyesekkel: 4 - 2
Hollandia NED
NED
Nézze vissza
2-2
Argentína ARG
ARG
Rendes játékidő: 2 - 2
Hosszabbítás: 2 - 2
Tizenegyesekkel: 3 - 4
Marokkó MAR
MAR
Nézze vissza
1-0
Portugália POR
POR
Anglia ENG
ENG
Nézze vissza
1-2
Franciaország FRA
FRA
 
Borítókép: Harry Kane, az angol válogatott csapatkapitánya EPA/Ronald Wittek

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Gareth Southgate fontolgatja, hogy feláll az angol kispadról
Az elmúlt években Gareth Southgate visszavezette az angol labdargó-válogatottat oda ahová való: a futball legmagasabb polcára. Világbajnoki elődöntő, Eb-döntő, ám a trófeák elmaradtak. Nyáron pedig a magyar labdarúgó-válogatott történelmi, 4-0-s győzelmet aratott Anglia vendégeként a Nemzetek Ligájában. Ez volt az első pillanat, amikor megrengett a szövetségi kapitányba vetett bizalom, és az angol sajtó már egy éra végének kezdetéről cikkezett. A világbajnokságon azonban visszaszerezte az elismerését, a Háromoroszlánosok a negyeddöntőben búcsúztak a világbajnoki címvédő Franciaországgal szemben. Az FA és az angol játékosok is szeretnék, ha maradna, ám az előző évek sikertelensége miatt, ő már nem feltétlen biztos a folytatásban.
Külföldi futball