search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

Az ESPN elemzője szerint nem kellett volna büntetőt adni Argentínának a horvátok elleni vb-elődöntőben

m4sport.hu
Felipe Ramos Rizo egykori játékvezető, az ESPN jelenlegi elemzője úgy véli, kedd este hibázott Daniele Orsato, amikor a 34. percben büntetőt ítélt Argentína javára.

 

Az olasz bíró döntése felkorbácsolta a meccs utáni kedélyeket, s rengeteg szurkoló és elemzó mellett például Luka Modric, a horvátok sztárja is kifakadt a kérdéses szituáció kapcsán.

Alapvetően nem szeretek a játékvezetőkről beszélni, de ő az egyik legrosszabb – idézi az argentin tycsports.com a feldúlt ikont. – Nincsenek jó emlékeim róla, egy katasztrófa. Szerintem ez nem volt tizenegyes. Nem szeretném az argentinok érdemeit csökkenteni, de ez a büntető kivégzett minket.”

Szerdán már Felipe Ramos Rizo egykori mexikói játékvezető, az ESPN jelenlegi elemzője is megnézte az esetet, s osztotta Modric véleményét.

Az egykori spori egy dolgot emelt ki, ami miatt nem kellett volna büntetőt adni: mint a 2002-es világbajnokságon három mérkőzésen is dirigáló Rizo rámutatott, Dominik Livakovic kapus jobb lába az érintkezés előtti pillanatokban is a földön volt még, így a labda tehetetlensége miatt egész egyszerűen elkerülhetetlen volt az ütközés.

„Ez nem volt tizenegyes, a horvát kapus visszafogta magát, a támadó pedig nekiütközött” – értékelte Rizo a helyzetet.

Elődöntő
Argentína-Horvátország 3-0 (2-0)
Luszail, 88 966 néző, v.: Daniele Orsato (olasz)
 gólszerzők: Messi (34., 11-esből), Álvarez (39., 69.)
sárga lap: Romero (68.), Otamendi (71.) illetve Kovacic (32.), Livakovic (32.)
Horvátország:
Dominik Livakovic – Josip Juranovic, Dejan Lovren, Josko Gvardiol, Borna Sosa (Mislav Orsic, a szünetben) – Luka Modric (Lovro Majer, 81.), Marcelo Brozovic (Bruno Petkovic, 50.), Mateo Kovacic – Mario Pasalic (Nikola Vlasic, a szünetben), Andrej Kramaric (Marko Livaja, 72.), Ivan Perisic
Argentína:
Emiliano Martínez – Nahuel Molina (Juan Foyth, 86.), Cristian Romero, Nicolas Otamendi, Nicolas Tagliafico – Rodrigo De Paul (Exequiel Palacios, 74.), Enzo Fernández, Leandro Paredes (Lisandro Martínez, 62.), Alexis Mac Allister (Ángel Correa, 86.) – Lionel Messi, Julian Álvarez (Paulo Dybala, 74.)

 

Borítókép: EPA/Noushad Thekkayil

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A VAR vakfoltja: horvát szögletet kellett volna ítélni az argentin tizenegyes előtt? – videó
Horvátország nem kezdte rosszul az Argentína elleni vb-elődöntőt, de az első félórát követően gyors egymásutánban beszedett két gól megpecsételte a sorsát. A horvát játékosok sorra reklamálták a tizenegyesszituációt, Kovacic pedig egy új aspektust is megvilágított: az argentin támadásnak nem is kellett volna megvalósulnia, mert azt megelőzően kirúgás helyett szögletnek kellett volna következnie.
Külföldi futball