search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

Ilyet még a brit rendőrök sem láttak: végre egy focivébé, amin egyetlen angol szurkolót sem tartóztattak le

m4sport.hu
Hosszú idő után a katari volt az első labdarúgó-világbajnokság, amelyen nem tartóztattak le egyetlen angol szurkolót sem – közölte szerdán a brit rendőrség.

Az angol válogatott a Franciaországtól elszenvedett  2-1-es vereséggel  a negyeddöntőben búcsúzott a vb küzdelmeitől.

A hazatérést követően a brit futballrendészeti egység vezetője, Mark Roberts dicsérettel illette az angol szurkolók viselkedését Katarban. Emlékezete szerint ez az első eset, hogy egyetlen brit (esetünkben angol, illetve walesi) állampolgárt sem vettek őrizetbe egy focivébén.

A csoportkörben 3000, a kieséses szakaszban 3500 angol szurkolt a katari stadionokban – beleértve a Szenegál elleni 3-0-ás győzelmet is a 16 között.

fotó: EPA/Neil Hall

A tavaly Angliában rendezett 2020-as Európa-bajnokság döntőjén tapasztalt botrányos, számos rendbontástól hangos szurkolói viselkedést követően duplán örömteli az angol hatóságoknak az angol drukkerek Katarban tapasztalt példamutató viselkedése. 

A főkapitány szerint a többségében muszlim ország alkohol értékesítésére vonatkozó szigorú törvényei, illetve azok megsértésének súlyosabb következményei nagyban hozzájárultak a letartóztatások elkerüléséhez. A stadionokban a helyszíni sörárusítást két nappal a torna kezdete előtt helyezte tiltás alá a rendező ország.

fotó: EPA/NEIL HALL

A 2018-as oroszországi világbajnokságon három angol szurkolót tartóztattak le. Ezen a tornán két brit válogatottal a csoportkörben majdnem kétszer annyi mérkőzésre kellett figyelnünk, ráadásul Anglia és Wales egymás ellen is játszott, rendbontás nélkül, amiért még inkább dicséret illeti a drukkereket. Emellett szeretném megdicsérni az összes Katarban szolgálatot teljesítő brit tisztet azért a munkáért, amelyet az elmúlt négy hét során a brit állampolgárok biztonságának megőrzése érdekében végeztek” – tette hozzá Mark Roberts.

A légkör minden angol mérkőzésen felfokozott, de barátságos volt, fantasztikus lenne ugyanezt látni a szezon hátralévő részében a hazai meccseken is„– folytatta a rendőrfőkapitány.

Összehasonlításképp 531 futballszurkolókkal kapcsolatos incidens történt az Egyesült Királyságban a katari vb kezdete óta – ebből 150 az Anglia–Franciaország negyeddöntő estéjén.

Borítókép: EPA/Neil Hall

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Hihetetlen statisztika: Lionel Messi a mérkőzései 52%-ban lett a meccs embere
Lionel Messi a <a href="https://m4sport.hu/katar-foci-vb-2022/cikk/2022/12/13/horvatorszagnak-eselye-sem-volt-messiek-siman-vb-dontosok-es-mar-csak-egy-lepes-valasztja-el-oket-a-vegso-sikertol">Horvátország elleni elődöntőben</a> gólt és gólpasszt jegyzett, valamint klasszis teljesítmény nyújtott, amivel a<a href="https://m4sport.hu/katar-foci-vb-2022/cikk/2022/12/14/messinek-baratja-sergio-aguero-adta-at-a-meccs-legjobbja-dijat-horvatorszag-legyozese-utan"> vb-n negyedik alkalommal lett a meccs embere</a>. Klub- és válogatottszinten ez már a 306. ilyen díja volt, amivel egyeduralkodó generációjában ezen a listán. A következtetés, ha Messi jól játszik, szinte borítékolható csapata sikere.
Külföldi futball