search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

Hivatalos: Fernando Santos távozott a portugál válogatott kispadjáról

m4sport.hu
Már nem Fernando Santos a portugál labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya – jelentette be csütörtökön a Portugál Labdarúgó-szövetség (FPF).

A helyi lapok már a Marokkó elleni vb-búcsút (0-1) követő napon arról írtak, hogy a 68 éves szakember távozik a válogatott éléről, e szerint csak idő kérdése volt, hogy mikor válik hivatalossá.

Santos nyolc évig irányította Portugáliát, amellyel 2016-ban – a döntőben a házigazda Franciaországot felülmúlva – Európa-bajnokságot, 2019-ben pedig – Hollandiát legyőzve – Nemzetek Ligáját nyert. Előbbi a válogatott történetének első jelentős trófeája.

109 mérkőzésen 68 győzelem, 21 döntetlen és 20 vereség a mérlege a nemzeti csapat kispadján, ahonnan a meccsek és a győzelmek számában is rekorderként távozik.

A katari világbajnokságra nem titkoltan azzal a céllal utazott ki a csapat, hogy megnyeri a tornát. Csoportjából magabiztosan jutott tovább az együttes, a nyolcaddöntőben Svájcot ütötte ki egy hihetetlenül könnyed 6-1-s győzelemmel (lényegében a kispadon kezdő Cristiano Ronaldo nélkül), a nyolc között viszont komoly meglepetésre Marokkó megállította a világranglista 9. helyezettjét.

Sajtóhírek szerint José Mourinho lehet az utód, az AS Roma mestere állítólag klubmegbízatása mellett vállalná a válogatott irányítását, ám erre nyilván az olasz fővárosban is rá kell bólintaniuk az illetékeseknek.

Borítókép: EPA/Georgi Licovski

További tartalmak