search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

Horvátország látványos gólokkal szerezte meg a harmadik helyet a Marokkó elleni bronzmeccsen

m4sport.hu
A csoportmeccsek során egy gyengébb meccset produkáltak, ezúttal azonban egy kifejezetten izgalmas találkozón lett a horvátoké a bronzérem. Az elején egy pazar fejes gól, gyors egyenlítés, majd a szünet előtt egy mesteri csavarás. A horvátok nagy küzdelem után lettek ismét érmesek.
Hamarosan megjelennek a mérkőzésre vonatkozó információk.
 

Mindkét szövetségi kapitány változtatott az elődöntőhöz képest, a horvátoknál Zlatko Dalic két újoncot is avatott Josip Sutalo és Josip Stanisic személyében, miközben olyan rutinos játékosok szorultak kispadra, mint Lovren vagy Brozovic.

Labdarúgó-világbajnokság, bronzmérkőzés:
Horvátország-Marokkó 2-1 (2-1)

al-Rajjan, Halifa Stadion, 44 137 néző, v.: Abdulrahman al-Dzsasszim (katari)
gólszerzők: Gvardiol (7.), Orsic (42.), illetve Dari (9.)
sárga lap: Unahi (69.), Amallah (84.)
Horvátország:
Dominik Livakovic – Josip Stanisic, Josip Sutalo, Josko Gvardiol, Ivan Perisic – Luka Modric, Mateo Kovacic – Lovro Majer (Mario Pasalic, 66.), Andrej Kramaric (Nikola Vlasic, 61.), Miraslav Orsic (Kristijan Jakic, 95.) – Marko Livaja (Bruno Petkovic, 66.)
Marokkó:
Jásszina Bono – Asráf Hakimi, Dzsáváf el Jamik (Szelim Amallah, 66.), Asráf Dari (Badr Benun, 64.), Jahja Attiát-allah – Szofjan Amrabát – Hakim Zijecs, Bilal El Hánnusz (Azzedin Unahi, 56.), Abdelhamid Szabíri (Iliász Csair, a szünetben), Szofján Bufál (Anassz Zaruri, 64.) – Juszef En-Neszjiri

Talán a tét és az azzal járó izgalom miatt, a 3. percben Bounou, a marokkóiak kapusa majdnem saját kapujába rúgta a labdát. Négy perccel később pedig már vehette is ki onnan, egy pazar horvát szabadrúgásvariációt követően Gvardiol fejelt a kapuba.

Másfél perccel később azonban már ismét egyenlő volt az állás, ezúttal egy marokkói szabadrúgás után nem figyelt a horvát védelem, Dari pedig közelről fejelt a kapuba.

A gyors gólváltás után kicsit vissza vettek a csapatok, de így is változatos, izgalmas volt a találkozó, mindkét kapu előtt adódtak helyzetek. A 42. percben úgy tűnt, ismét kimarad egy horvát lehetőség, de Orsic egy lecsorgó labdát csavart a bal felső sarokba, a labda a kapufáról pattant a kapuba.

A második játékrész is az ő lövésével kezdődött, ezúttal azonban ha csak centikkel is de mellé ment. A folytatásban a horvátok védekeztek és kontrákkal kísérleteztek, míg a marokkóiak nem igazán tudtak helyzetbe kerülni Livakovic kapuja előtt. A marokkói kapitány cserékkel próbált frissíteni, de nem sok sikerrel.

Az utolsó negyedórára felpörögtek az események, a marokkóiak feltolták a védekezésüket egészen a horvát tizenhatosig, míg az európai együttes kontrákra várt. Az utolsó percekre kezdtek elszabadulni az indulatok, amihez hozzájárult a katari játékvezető több hibája is.

Az eredmény azonban már nem változott, így a horvátok a négy évvel ezelőtti ezüst után ezúttal bronzérmet szereztek, míg a marokkóiak minden idők legjobb afrikai eredményét elérve lettek negyedikek. A találkozó után mindkét kapitány elégedetten nyilatkozott. Zlatko Dalic elmondta, számukra aranyként fénylik a bronz, Walid Regragui, Marokkó kapitánya pedig úgy vélte, semmit nem vethet a játékosok szemére.

Bronzmérkőzés
Horvátország CRO
CRO
Marokkó MAR
MAR
 

 

Borítókép: ar-Rajján, 2022. december 17. A horvát Mislav Orsic (b) és a marokkói Dzsavád el-Jamik (b2) a katari labdarúgó-világbajnokság harmadik helyéért játszott Marokkó-Horvátország mérkőzésen az ar-rajjáni Halifa Stadionban 2022. december 17-én. MTI/EPA/Nusad Szekkajil

További tartalmak