search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

Az argentin játékosok a világbajnokság egyéni díjait is mind besöpörték

m4sport.hu
A 2022-es labdarúgó-világbajnokságot megnyerő argentin válogatott a becses trófea mellett a legjobb játékosoknak járó egyéni elismeréseket is elnyerte.

 

A címvédő Franciaországot 2-2-es rendes játékidő és 3-3-mal végződő hosszabbítás után tizenegyespárbajban legyőző Argentína adja a 2022-es világbajnokság:

• legjobb fiatal játékosát: Enzo Fernández
• legjobb kapusát (Aranykesztyű): Emiliano Martínez
• legjobb játékosát (Aranylabda): Lionel Messi

A Benfica 21 éves középpályása, Enzo Fernández fokozatosan hívta fel magára a figyelmet, az első két argentin csoportmeccset még a kispadon kezdte, onnantól azonban kihagyhatatlan volt a világbajnokságot nyerő csapatból. Könnyen lehet, hogy egy topklub hamarosan mélyen a zsebébe nyúl érte.

Az Aston Villa kapusa, Emiliano Martínez fantasztikus utat járt be, hiszen 2018-ban még szurkolóként vett részt a focivébén, 2021-ben, 29 évesen lett először válogatott, mától pedig már világbajnok és aranykesztyűs, annak ellenére, hogy kapott nyolc gólt, igaz, két tizenegyespárbajt is megnyertek a segítségével.

A világbajnokság legjobbjának választott Lionel Messi Aranylabdáját aligha kell magyarázni, 7 góllal és 3 gólpasszal zárta a tornát (a góllövőlistán csak Mbappé előzte meg) és a csoportkör után a nyolcad-, a negyed-, az elődöntőben is betalált, majd a fináléban is – korábban ez még egyetlen játékosnak sem sikerült még. A kieséses szakaszban játszott négy mérkőzésen 5 góllal és 2 gólpasszal vitte hátán az argentin csapatot. Egyébként a 2014-es torna után már másodszor választották egy vb legjobb játékosának. Ezúttal örülni is tudott a díjnak.

fotók: Getty Images

A döntőben triplázó, a tornát összességében 8 találattal és 2 gólpasszal záró Kylian Mbappé a gólkirályi címmel vigasztalódhatott, mögötte Lionel Messi végzett, a góllövőlista harmadik helyén a négygólos Olivier Giroud végzett.

Borítókép: M4 Sport

További tartalmak