search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

A vb-nyolcaddöntőbe jutás ellenére távozik a lengyelek szövetségi kapitánya

mti
Az év végén távozik a lengyel labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról Czeslaw Michniewicz.

A szakvezető irányításával a csapat nyolcaddöntős volt a vasárnap véget ért katari világbajnokságon, a szövetség azonban nem könyvelte el egyértelmű sikerként, hogy 1986 óta először sikerült továbbjutni a csoportból. Közleménye szerint Michniewicz több egyeztetésen vett részt Cezary Kulesza elnökkel, illetve más szövetségi vezetőkkel, és végül a döntéshozók úgy látták, nem biztosított vele a csapat előre lépése, ezért nem ajánlottak neki szerződéshosszabbítást.

Az 52 éves Michniewicz januárban vette át a lengyel válogatott irányítását, miután a portugál Paulo Sousa elfogadta a brazil Flamengo felkérését. Szűk egy év alatt öt győzelem, öt vereség és három döntetlen volt a mérlege. A szövetség elismerte, hogy nehéz pillanatban vette át a  nemzeti csapatot, kijutott vele a világbajnokságra és megőrizte helyét a Nemzetek Ligája elitjében, ugyanakkor hiányolta tőle a meggyőző jövőképet.

A lengyelek a vb nyolcaddöntőjében a tornán címvédőként szereplő, későbbi ezüstérmes franciáktól kaptak ki 3–1-re.

Borítókép: Czeslaw Michniewicz (Fotó: EPA/Friedemann Vogel)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

CR fantomgólja; eltűnt a marokkói hős; „a macska átka” – sztorik, amik miatt nem feledjük a katari világbajnokságot
Nehéz lenne azt állítani, hogy igazak voltak Gianni Infantino FIFA-vezér szavai, s a katari labdarúgó-világbajnokság lett volna minden idők legjobb tornája. Az viszont biztos, hogy a rendhagyó helyszín, valamint időpont ellenére is egy olyan, eseménydús vébén vagyunk túl, ami rengeteg érdekes pillanatot és történetet tartogatott – olyanokat, amikről a világ minden bizonnyal a jövőben is beszélni fog majd, s melyek miatt azért kijelenthető: sok elődhöz hasonlóan a 2022-es világbajnokság is különlegesre sikeredett.
Külföldi futball
Mosolygós piros lap, fagyinak nézett mikrofon, ellopott CR-gólöröm és megannyi könny – a vb legemberibb pillanatai
Pazar gólok, elképesztő védések, hihetetlen sztorik. Általában a labdarúgás egy nagy tornáján ezeket a szavakat olvassuk a legtöbbet, és képesek vagyunk elfeledkezni arról, hogy a futball főszereplői is csak emberek. Pláne igaz ez egy világbajnokságon, ahol olyan játékosok is feltűnnek, akik hozzánk hasonlóan rajonganak egy-egy világsztárért. És vannak azok a pici epizódok, melyek kerekké teszik egy vébé történetét. Ezek azok az emberi pillanatok, melyek sokáig emlékezetessé tesznek egy világbajnokságot. Ezekből gyűjtöttünk össze most néhányat.
Külföldi futball