search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

Reklamálás, összetört monitor, lekönyökölt FIFA-tisztviselő – négy uruguayi kapott eltiltást a Ghána ellen történtek miatt

MTI
Négy uruguayi játékost tiltott el a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) pénteken, mivel „agresszívan konfrontálódtak” a játékvezetőkkel csapatuk búcsúja után a katari világbajnokságon.

Fernando Muslera és José Giménez négy-négy, Edinson Cavani és Diego Godín egy-egy találkozót lesz kénytelen kihagyni. Ezen felül futballal kapcsolatos közösségi szolgálatot kell végezniük, valamint akár 20 ezer svájci frankig terjedő pénzbüntetést befizetniük. Az uruguayi szövetséget 50 ezer svájci frankra, valamint szektorbezárásra büntették.

Az uruguayi játékosok a Ghána elleni utolsó csoportmérkőzés hármas sípszavát követően kerültek összetűzésbe a német Daniel Siebert játékvezetővel, mivel véleményük szerint Cavani esése után tizenegyest kellett volna kapniuk a hosszabbításban. A találkozót 2-0-ra nyerte a dél-amerikai együttes, azonban a nyolcaddöntős szerepléshez még egy gólra lett volna szükségük, ezzel az eredménnyel viszont véget ért számukra a világbajnokság.

A lefújást követően Cavani és Giménez kérdőre vonta a bírót a szabálytalanságért, ezért pedig mindketten egy-egy sárga lapot kaptak. Az már december elején nyilvánosságra került, hogy az incidens közben a tumultusban Giménez hátulról lekönyökölte a FIFA egyik versenyigazgatóját, Cavaninak pedig a játékvezető videomonitorjával gyűlt meg a baja, amit úgy talált el, hogy a technikai készülék a földre esett.

A dél-amerikaiak ezzel a vád szerint megsértették a sportszerűség szabályait, illetve helytelen magatartást tanúsítottak hivatalos tisztségviselőkkel szemben.

Borítókép: Edinson Cavani és csapattársai hevesen reklamáltak aGhána elleni vb-meccs után. EPA/Tolga Bozoglu

További tartalmak