Musorujsag
Élő Eredmények

Hátrányból fordított és őrzi veretlenségét az újonc Kecskemét

Hátrányból fordított és őrzi veretlenségét az újonc Kecskemét

m4sport.hu
Az első félidőben jobban játszott a ZTE, de még a szünet előtt emberhátrányba került, amit ki is használt a hazai együttes.

Az újonc Kecskemét egygólos hátrányból fordított a vendég Zalaegerszeg ellen, így öt forduló után is veretlen – és szombati sikerével az élen áll – a labdarúgó OTP Bank Ligában.

OTP Bank Liga, 5. forduló:
Kecskeméti TE-ZTE FC 3-1 (1-1)
Kecskemét, Széktói Stadion, v.: Karakó
gólszerzők: Banó-Szabó (42. – 11-esből), Szabó L. (55., 58. – az elsőt 11-esből), illetve Bedi (12.)
sárga lap: Tóth B. (27., 88.), Nagy K. (46.), Meszhi (81.), illetve Huszti (17., 41.), Ikoba (21.), Tajti (52.), Kálnoki-Kis (54.), Kovács B. (85.), Szalay Sz. (89.)
kiállítva: Tóth B. (88.), illetve Huszti (41.)
Kecskemét:
Varga B. – Szabó A., Belényesi, Szalai G. – Nagy K. (Meszhi, 81.), Katona B. (Djuranovic, 87.), Vágó, Grünwald – Szuhodovszki (Szabó L., a szünetben), Tóth B., Banó-Szabó (Katona M., 66.)
Zalaegerszeg:
Demjén – Bedi, Kálnoki-Kis, Mocsi (Szafronov, 64.), Huszti – Tajti, Sankovic (Lesjak, 64.) – Ubochioma (Májer, 67.), Németh (Kovács B., 52.), Gergényi – Ikoba (Szalay Sz., 69.)

Komoly letámadással kezdett a Zalaegerszeg, nem nagyon hagyta, hogy a hazai együttes kihozza a labdát, a játék többnyire a kecskemétiek térfelén zajlott, és a vendégcsapat bő tíz perc után meg is szerezte a vezetést. A félidő közepére kijött a szorításból a Kecskemét, kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés és a nagy meleg ellenére jó volt az iram. A 40. percben szabadrúgást követően Szalai Gábor a ZTE kapujába fejelt, de közben a játékvezető lerántás miatt büntetőt ítélt. A zalaegerszegi Huszti a második sárga lapjával kiállt, Banó-Szabó pedig értékesítette a tizenegyest.

A szünet után létszámfölényben a Kecskemét többet és veszélyesebben támadott, majd rövid időn belül kétgólos előnyre tett szert a csereként beállt Szabó Levente révén.

Az első félidőt a ZTE irányította, de alapvetően változtatta meg a helyzetet, hogy a szünet előtt emberhátrányba került. A hazai csapat élt a lehetőséggel, és begyűjtötte a három pontot, amivel az élre állt.

További tartalmak