Musorujsag
Élő Eredmények

90. percben született fehérvári gól vetett véget a Kecskemét veretlenségének

90. percben született fehérvári gól vetett véget a Kecskemét veretlenségének

m4sport.hu
Hiába játszott mezőnyfölényben és szerzett vezetést a hazai együttes, kapusa tett róla, hogy hamar egyenlítsen a Kecskemét, de a hajrában jött Stopira, aki eldöntötte a találkozót.

A MOL Fehérvár FC házigazdaként 2-1-re legyőzte az eddig veretlen, újonc Kecskemétet a labdarúgó OTP Bank Liga hatodik fordulójának szerdai játéknapján.

OTP Bank Liga, 6. forduló:
MOL Fehérvár FC – Kecskeméti TE 2-1 (1-1)
Székesfehérvár, 2016 néző, v.: Farkas Á.
gólszerzők: Nego (31.), Stopira (90.), illetve Katona B. (40.)
sárga lap: Kastrati II (71.), Hangya (94.), illetve Katona B. (33.), Varga Á. (82.)
Fehérvár:
Rockov – Nego, Fiola, Larsen, Stopira, Hangya – Rúben Pinto (Sabanov, 92.), Pokorny (Dárdai, 72.) – Bamgboye (Kastrati II, 66.), Kodro (Zivzivadze, 72.), Bumba (Schön, 66.)
Kecskemét:
Varga Á. – Rjasko, Pejovics (Szalai G., a szünetben), Belényesi, Meszhi (Duranovic, 68.) – Szuhodovszki (Nagy K., 61.), Vágó, Katona M., Zeke – Szabó L. (Szabó A., 81.), Katona B. (Gréczi, 61.)

Az első negyedóra fehérvári fölénnyel telt, Funsho Bamgboye keresztlécen csattant távoli lövése is ezt jelezte. A Kecskemét masszív védekezésből igyekezett veszélyt teremteni a hazai kapu előtt, ebből szinte semmi nem valósult meg. A Fehérvár félóra elteltével – Nego Loic kapáslövésével – megszerezte a vezetést, és úgy tűnt, hogy előnnyel vonulhat pihenőre. Hogy ez mégsem így lett, arról a hazai kapus, Emil Rockov tehetett, aki egy hazagurított labdába rosszul ért bele és a tőle elpattanó játékszert Katona Bálintnak nem volt nehéz az üres kapuba passzolni.

A második félidő is fehérvári fölényben telt, azonban Bamgboye les miatt érvénytelenített találatán kívül nem sok említésre méltó helyzetük volt a házigazdáknak. A vendégek továbbra is a védekezést helyezték előtérbe és bíztak a kontratámadásaikban. A hajrában a kapujához szegezte a Fehérvár a Kecskemétet, Varga Ádám azonban sokáig mindent védett, de Stopira fejesnél már ő is tehetetlen volt. Ezzel a forduló előtt kiesőhelyen tanyázó Fehérvár elvette a dobogós helyen álló Kecskemét veretlenségét.

Eredmények, 6. forduló:
Paksi FC-Kisvárda Master Good 1-3
MOL Fehérvár FC-Kecskeméti TE 2-1
Vasas FC-Ferencvárosi TC 0-1
kedden játszották:
Puskás Akadémia FC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-0
Zalaegerszeg-Debreceni VSC 4-2
csütörtökön játsszák:
Budapest Honvéd-Újpest FC 19.00
Borítókép: A fehérvári Fiola Attila és a kecskeméti Szabó Levente a labdarúgó OTP Bank Liga 6. fordulójában játszott MOL Fehérvár FC-Kecskeméti TE mérkõzésen MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak