Musorujsag
Élő Eredmények

A technikai hibáké volt a főszerep: nem bírt a Honvéd hazai pályán a Kecskeméttel

A technikai hibáké volt a főszerep: nem bírt a Honvéd hazai pályán a Kecskeméttel

m4sport.hu | Szerző: Sz.V.
A Budapest Honvéd FC gól nélküli döntetlent játszott az újonc Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 8. fordulójában.

OTP Bank Liga, 8. forduló
Budapest Honvéd FC–Kecskeméti TE 0–0
Budapest, Bozsik Aréna, 3446 néző

V: Káprály Mihály

Sárga lap: Prenga (78.), ill. Belényesi (89.)

Honvéd: Szappanos – Szabó A., Prenga, Csirkovics (Lovric, 72.), Tamás K. – Bocskay, Gomis, Mitrovics (Plakuscsenko, 69.) – Kocsis D. (Domingues, 70.), Lukics (Ennin, a szünetben), Samperio
Kecskemét: Varga B. – Szabó A., Belényesi, Szalai G. – Nagy K, Vágó, Szuhodovszki (Rjaskó, 93.), Zeke – Katona B. (Szabó L., 60.), Banó-Szabó (Gréczi, 88.) – Tóth B.

Kiváló hangulatban lévő csapatok léptek pályára szombat délután a Bozsik Arénában, hiszen a Budapest Honvéd múlt héten az addigi listavezető Kisvárda otthonában aratott győzelmet, a Kecskemét pedig az eddig eltelt hét fordulóban parádézott, dobogóról várhatta a nyolcadik kört.

Ehhez képest számtalan technikai hiba és annál kevesebb helyzet jellemezte a két csapat meccsét. A KTE mezőnyben többet birtokolta a labdát, de a kispesti ellencsapások veszélyesebbek voltak, az első játékrész legnagyobb helyzetét Tamás Krisztián fejelte a jobb kapufa mellé.

A fordulás után nem sokkal az exkispesti Banó-Szabó Bence lőtt hatalmas felső lécet, a túloldalon pedig Richie Ennin veszélyeztetett, de a mérkőzés képe alapján abszolút reális eredmény született.

Nézzük a pozitívumokat: a Honvéd sorozatban harmadik meccsét is lehozta kapott gól nélkül, a KTE pedig nyolc forduló után még mindig egyetlen vereséggel áll. Ezzel együtt mindkét együttesnek volt, és lesz is jobb meccse az idényben.

Tam Courts, a Honvéd edzője az M4 Sportnak nyilatkozva elismerte, hogy nem volt túlságosan élvezetes a mérkőzés, de a játékosok mindent beleadtak és küzdöttek annak ellenére, hogy mindkét csapat rövid időn belül a harmadik mérkőzését játszotta, a játékosokon látszott a fáradtság. „Kicsit hiányoltam a kreativitást és a kockázatvállalást, de egymás után három mérkőzést sikerült lehozni kapott gól nélkül, és sikerült egy pontot begyűjteni” – mondta a skót szakember.

Szabó István, a Kecskemét trénere egyetértett kollégájával abban, hogy nem volt szórakoztató mérkőzés, „kevés helyzet volt és a játék is hagyott kívánnivalót maga után”, ugyanakkor feljutó csapatként elégedett az idegenben szerzett ponttal. „Véleményem szerint igazságos a döntetlen” – tette hozzá.

„Nem ezt a meccset fogják visszanézni a nézők háromszor” – kezdte értékelését Szappanos Péter, a Honvéd kapusa, aki szerint a mérkőzés képe alapján a kispestieknek lehet hiányérzetük. „Szerettük volna itthon tartani a három pontot, de mellette a biztonságra is törekedtünk. Utóbbi sikerült is, mert nem nagyon volt helyzete a Kecskemétnek, csak távoli lövésekkel próbálkoztak. Kézben tartottuk a mérkőzést és ha az utolsó harminc percben kicsit élesebbek vagyunk és az utolsó passzokra jobban figyelünk, itthon tarthattuk volna a három pontot” – nyilatkozta.

A kecskeméti Banó-Szabó Bence szerint azért lehetett kevés helyzet, mert mindkét csapat taktikailag jól felkészült volt és jól ismeri a másika. „Feljutó csapatként a döntetlennel nem lehetünk elégedetlenek, célunk a bennmaradás, ezzel a ponttal újabb lépést tettünk efelé” – mondta.

Csapattársa, Belényesi Csaba egyetértett abban, hogy inkább küzdelmes, mint látványos volt a mérkőzés, teljesen nem elégedett az eredménnyel, mert győzni szeretett volna, de örül az egy pontnak is.

OTP Bank Liga, 8. forduló:

Szeptember 10., szombat
Paks–DVSC 1–0 (1–0)
20.00: Mol Fehérvár–Mezőkövesd

Szeptember 11., vasárnap
15.00: 
ZTE–Puskás Akadémia
17.30: Ferencváros–Kisvárda 
20.00: Újpest–Vasas

Borítókép: kecskemetite.hu

További tartalmak