Musorujsag
Élő Eredmények

Lovassy Krisztián 18. scratch-ben a pályakerékpáros Eb-n

MTI
Az előző Európa-bajnokságon ezüstérmes Lovassy Krisztián a 18. helyen végzett scratch-ben a Glasgow-ban zajló kerékpáros kontinensviadal pályaversenyeinek pénteki napján.

A 22 tagú mezőnyből először a lett, a román és a szlovák versenyző vált ki, majd a görög Hrisztosz Volikakisz és a francia Adrien Garel elhúzott a többiektől. Később a görög helyét az ukrán Roman Gladis vette át, Lovassy Krisztián igyekezett a főmezőny végén helyezkedni.

A tavalyi, berlini Európa-bajnokságon éppen Garel, Gladis és a magyar kerékpáros alkotta a szökevénytriót, de a magyarból most hiányzott az átütő erő, végül a 18. helyen zárt, a célba érkezettek közül csak egy ellenfelét előzte meg.

A BVSC-Zugló sportolója a verseny után elmondta, a mezőny eleinte meglehetősen lassú volt, benne pedig a vége felé nem volt meg a kellő lendület ahhoz, hogy a dobogós helyezésekért küzdjön.

Hozzátette, nem jelentett terhet számára, hogy tavaly ezüstérmes volt ebben a számban, sőt idén erre csupán bemelegítésként, ráhangolódásként tekintett a szombati omnium előtt, ami az olimpiai kvalifikációs sorozat miatt fontos számára, ezért szeretne a legjobb tíz közé kerülni.

A magyar pályakerékpárosok közül Lovassy szombaton omniumban, Filutás Viktor vasárnap a 160 körös pontversenyben, Szalontay Sándor pedig a vasárnap kezdődő sprintben, míg kedden keirinben indul.

Skócia multisport Európa-bajnokságnak ad otthont: a kerékpáron kívül az evezés, a vizes sportágak, a golf, a triatlon és a torna kontinensviadalát is megrendezik Glasgow-ban és környékén.

Eredmények, férfi scratch:
Európa-bajnok:
Roman Gladis (Ukrajna)
2. Adrien Garel (Franciaország)
3. Tristan Marguet (Svájc)
…18. Lovassy Krisztián

férfi üldözéses csapatverseny, Európa-bajnok:
Olaszország (Francesco Lamon, Filippo Ganna, Elia Viviani, Liam Bertazzo)
2. Svájc
3. Nagy-Britannia

női üldözéses csapatverseny, Európa-bajnok:
Nagy-Britannia (Katie Archibald, Laura Kenny, Elinor Barker, Neah Evans, Eleanor Dickinson)
2. Olaszország
3. Németország

férfi csapat sprintverseny:
Hollandia (Jeffrey Hoogland, Harrie Lavreysen, Roy van den Berg, Nils van ‘t Hoenderdaal)
2. Franciaország
3. Németország

női csapat sprintverseny:
Oroszország (Anasztaszija Vojnova, Darja Smeleva)
2. Ukrajna
3. Németország

női scratch, Európa-bajnok:
Kirsten Wild (Hollandia)
2. Emily Kay (Nagy-Britannia)
3. Jolien D’Hoore (Belgium)

További tartalmak