A világ egyik legerősebb csapatában is helytállt a fiatal magyar kerekes

A magyar versenyző szeretne élni a lehetőséggel és a neves csapat állandó tagja lenni.

Peák Barnabás (Fotó: Quick-Step Floors/Sigfrid Eggers) Peák Barnabás (Fotó: Quick-Step Floors/Sigfrid Eggers)


A világ egyik legerősebb csapatával készülhetett az elmúlt három hónapban Peák Barnabás. A mindössze 19 esztendős kerékpáros már magyar bajnoknak mondhatja magát, de így is nagy szó, hogy a Quick Step csapatában edzhetett. A fiatal sportoló szerint inkább megtisztelő, mint elismerő volt a felkérés.


Nagyon nagy lehetőség volt, hogy ilyen neves kerekesekkel készülhettem és a jövőben szinte csapattársként tekintenek majd rám” – mondta Peák, aki öt versenyen vett részt a belga csapat színeiben.  Itthon készült és csak a versenyek napján volt a csapattal, de így is nagyon nagy élmény volt számára.


Tavaly a svájci edzőközpontban az edzőm ajánlott be hozzájuk. Meghívtak egy teljesítmény-tesztre, ami jól sikerült, ezután meghívtak az edzőtáborukba. Ez nagyon tetszett, már akkor szerettem volna a csapat rendes tagja lenni, de erre még várnom kellett egy évet. Idén nyáron hívtak fel, hogy szeretnék, ha a gyakornokuk lennék én pedig örömmel mondtam igent nekik” – mondta a sportoló a kapcsolat kezdetéről az M1 Ma reggel című műsorában.


A legfurcsább az volt, hogy több a segítő-személyzet, mint a versenyző. Amíg itthon 5-6 versenyzőre jut egy, jó esetben két segítő, addig kint 5-6 versenyzőre jut legalább 8-9 fő. Elsősorban ez a fő különbség, hogy mennyivel több figyelem jut egy versenyzőre.


A teljes beszélgetést itt nézheti meg: