Musorujsag
Élő Eredmények

Lovassy nem tudott csodát tenni scratch-ben a pályakerékpáros vb-n

MTI
Lovassy Krisztián a 22. helyen végzett scratch-ben a lengyelországi Pruszkówban zajló pályakerékpáros világbajnokság csütörtöki napján.
Lovassy Krisztián (Fotó: Roberto Bettini) (Fotó: Roberto Bettini)

A 15 kilométeres viadal – melyben a helyezéseket az utolsó sprint és a lekörözések száma dönti el – első felében a szám 2017-es Európa-bajnoki ezüstérmese a mezőny hátsó harmadában húzódott meg. Az egyre magasabb iramban aztán 17 körrel a vége előtt egy előbb két, utóbb négyfős szökevénycsoport tagja volt a BVSC-Zugló 30 esztendős versenyzője, ám kilenc élen töltött kör után befogta őket a mezőny.

A végén sprint döntött az elsőségről, ebben a fél körrel a cél előtt, remek ütemben indító Samuel Welsford bizonyult a leggyorsabbnak, aki a táv során 52,302 kilométer/órás átlagsebességet ért el.

Lovassy – aki szombaton a négy versenyszámot magában foglaló omniumban is érdekelt lesz – a 22. helyen ért célba, utolsóként azok közül, akik nem kaptak körhátrányt.

Welsford alig negyedórával korábban tagja volt a négy kilométeres üldözéses csapatversenyben diadalmaskodó ausztrál válogatottnak, amely 3:48:012 perces világcsúccsal múlta felül a címvédő és olimpiai bajnok briteket.

Eredmények:
férfi scratch, világbajnok:
Samuel Welsford (Ausztrália)

2. Roy Eefting (Hollandia)
3. Thomas Sexton (Új-Zéland)
…22. LOVASSY KRISZTIÁN

férfi üldözéses csapatverseny, világbajnok:
Ausztrália (Samuel Welsford, Kelland O’Brien, Alexander Porter, Leigh Howard) 3:48:012 perc – világcsúcs

2. Nagy-Britannia 3:50.810
3. Dánia

További tartalmak